Nybakt mor hylles for dette bildet

Mater sitt nyfødte barn med sprøyte.

Publisert

(SIDE2): For to uker siden delte Carriage House Birth et bilde av Rebecca og datteren Andromeda.

Nå har sosiale medier smeltet helt av bildet av moren som mater sin datter med en sprøyte, skriver Huffington Post.

Måtte få hjelp med matsprøyte

Rebecca slet med å amme sin nyfødte datter etter fødselen. Da fikk den nybakte mammaen spørsmål fra en ansatt der hun fødte om hun trengte hjelp.

- Hun så at jeg slet med å få til ammingen da min datter Andromeda ikke ville suge. Så kom hun inn med små kopper og sprøyter slik at vi kunne få i henne mat, forklarer Rebecca.

- Det var en helt utrolig opplevelse og Andromeda så ut til å elske denne løsningen.

Og etter noen minutter med mating fra sprøyta kviknet den lille jentebabyen til.

- Da forsøkte hun å suge fra brystet. Den første uka ble det mating med både amming og sprøyte, sier den lykkelige moren.

- Viktig å vise virkeligheten

Nå er datteren blitt tre uker gammel og ammingen går strålende.

Rebecca forteller at hun er så takknemlig for hjelpen hun fikk på Carriage House Birth. Hun jobber nemlig selv som doula, men sier hun trengte noen som kom med råd da ammingen ikke gikk som planlagt.

- Og i det øyeblikket jeg satt der med sprøyta følte jeg meg så sterk fordi jeg var i stand til å mate babyen min, selv om det ikke var på den tradisjonelle måten. Jeg visste at det kunne ta litt tid, sier Rebecca. 

Nå har bildet fått flere kvinner til å dele sine lignende opplevelser og mange hyller henne for å vise hvordan den første tiden etter fødselen er forskjellig for alle kvinner.

- Jeg synes det er viktig å vise at alt ikke alltid går som planlagt. Jeg vil oppmuntre andre til å senke forventningene, at man ikke skal dømme noen og at man bare møter barnet sitt med kjærlighet og omsorg.

Denne saken ble første gang publisert 24/09 2016.

Les også