Odd Nordstagas barnefavoritter:

Nordstoga digger Istid

Filmen Istid er Odd Nordstogas favorittbarnefilm. Han anbefaler også en bok og en cd.

TURNEFERDIG: Odd Nordstoga og Sissel Kyrkjebø gjorde stor suksess med sin førjulsturné.

TURNEFERDIG: Odd Nordstoga og Sissel Kyrkjebø gjorde stor suksess med sin førjulsturné. Foto: Foto: Morten Holm / Scanpix

Publisert Oppdatert

Telemarks store trubadursønn tilbrakte store deler av desember på juleturné med Sissel Kyrkjebø. Odd Nordstoga er far til tre barn, Ludvik (6), Margit (4) og Signe (1) og bor på Lambertseter i Oslo.

Her er hans favoritter for barn.

Beste barnefilm: Istid

- Særleg den fyrste er veldig bra. Den er utruleg morosam, og Dagfinn Lyngbø er genial i si tolking av Sid (dovendyret). Det er liksom ikkje spart på noko i animasjonsbudsjettet, og humoren er kosteleg.

Beste barnebok: Janosch: "Med tigeren og bjørnen til Canada"

- Eg liker godt den tyske forfattaren Janosch' forteljing om den vesle bjørnen og den vesle tigeren som reiser til Panama. Teksta er kortfatta og poengtert, samstundes som den er filosofisk og poetisk. Omsetjinga til Guri Vesaas er også med på å gjera denne til ei bok ein aldri blir lei. Verda er god, og livet er godt i selskap med tigeren og bjørnen. Det er rett og slett rørende vakkert.

Beste barne-cd: Lillebjørn Nilsen "Haba Haba"

- Barneplater er mykje rart. Ikkje alt er like bra, og framfor alt er det ikkje alt som treffer barn. Ofte er fengande låtar meint for vaksne, god musikk for barn. Ein av dei aller beste barneplatene som er laga, er Lillebjørn Nilsens«Haba Haba». Den er veldig direkte i uttrykket, og Lillebjørn syng som berre han kan. Det er heile tida på barnas premiss, det er enkelt og godt og utan noko fiksfakseri. Lillebjørn har også på denne plata gjort eit par utsøkte omsetjingar av barnesongar frå andre land. Høyr berre på visa om reven på hønsejakt.

Les mer:

Stor test av vinterutstyr for barn

Slik styrker du barnets immunforsvar

Så lite kulde tåler ungene

Sex får barnet ut

Slik holder du sprengkulda ute

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning