Barn og miljø

Miljøsvin får mange barn

Det mener den britiske regjeringens topp miljørådgiver.

MANGE BARN. Ikke i takt med en grønn profil, mener britisk miljø-guru.

MANGE BARN. Ikke i takt med en grønn profil, mener britisk miljø-guru. Foto: FOTO: Istockphoto.com

Publisert Oppdatert

Par som får flere enn to barn, er uansvarlige med tanke på miljøet, sier Jonathon Porritt, den britiske regerings top-miljørådgiver til the Times .

Ødelegger naturen

Ved å få flere enn to barn påfører man naturen en helt uoverskuelig byrde, og derfor burde familiestørrelser begrenses ved bruk av prevensjon og abort, sier han til avisen.

Jonathon Porritt leder regeringens Kommisjon for bærekraftig utvikling (Sustainable Development Commission). Forslaget er en del av en rapport som legges fram neste måned.

Forurensende

Porritt er formann for en kampanjegruppe ,The Optimum Population Trust, som sier at hver baby som blir født i England vil komme til å brenne av CO2 tilsvarende 2,5 mål med eikeskog. Han vil ha en befolkningsstørrelse som tema når man diskuterer miljøspørsmål.

-Vi må jobbe oss fram til et standpunkt om at det å få flere enn to barn faktisk er uansvarlig, sier han

Møtt med kritikk

Jonathan Porritts utspill møter kritikk. Konservative politikere sier til avisen The Telegraph, at England ikke har for mange barn , men for få.

Fødelsraten for kvinner som er født utenfor England, men bor, der er 2.5, sammenlignet med 1,7 for dem som er født der. I Norge er samlet fruktbarhetstall 1.9 barn . Verdens befolkning antas å stige til fra 6.7 til 9.2 milliarder i 2050.

Les også: Så tett føder norske kvinner

Les også: Status med mange barn

Les også: Selger giftige klær i Norge

Les også: Premiebeløp for å få barn

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning