Midlertidig utenfor motebildet

Kathrine Sørland (28) føler ikke at hun hører naturlig hjemme i moteverdenen akkurat nå. Men til høsten venter en ny og enda kulere rolle.

BLID OG GRAVID: Kathrine Sørland håper hun blir en avslappet og kul mor.

BLID OG GRAVID: Kathrine Sørland håper hun blir en avslappet og kul mor. Foto: FOTO: Geir Dokken

Publisert Oppdatert

Rød gelé med vaniljesaus går ned på høykant, og plommer og tomatbønner er skikkelig nam, nam.

- Jeg er utrolig heldig som er så frisk og rask. Har faktisk ikke merket stort til at jeg er gravid, bortsett fra den voksende magen her foran, da.

Kathrine Sørland ler og stryker hånden over den lille kulen på magen. I midten av september venter hun og ektemannen Andreas Holck sitt første barn, og navnene er allerede klare.

- Leon hvis det blir en gutt, Julie hvis det blir jente.

- Og det var lett å bli enige?

- Å jaaa, det var veldig greit. Eller, Andreas hadde vel egentlig ikke noe valg, for jeg synes navnene er så kjempefine. Men jeg tror Andreas også synes det, altså.

- Er det du som er sjefen hjemme?

- Nei, egentlig ikke - vi bestemmer nok like mye begge to. Vi er ganske enige om hvordan ting skal være.

AKTIV: Kathrine Sørland har fortsatt i høyt tempo den første delen av graviditeten.

AKTIV: Kathrine Sørland har fortsatt i høyt tempo den første delen av graviditeten. Foto: FOTO: Geir Dokken

Travel dame

Kathrine er vant til å ha hundre baller i luften samtidig, noe graviditeten ikke har satt noen stopper for. Samtidig som magen vokser er hun nybakt redaktør for bladet Bryllupsreiser, og er man eier av brudesalong, modell og programleder ved siden av går dagene unna i en fei. Akkurat slik hun liker det.

- Jeg har fantastiske folk rundt meg, både privat og i jobbsammenheng, og er kjempeheldig som kan drive med akkurat de tingene jeg liker. Javel, så jobber jeg kanskje litt vel mye, men det er jo så gøy!

Kathrine ble rikskjendis over natten etter at hun representerte Norge i Miss World-konkurransen i 2002. Hun har hatt kropp og utseende som levebrød i mange år, men er på langt nær fiksert av den grunn.

- Jeg trodde egentlig jeg kom til å bli stresset av at kroppen min skulle forandre seg, men det har gått utrolig fint. Jeg tenker faktisk ikke over det i det hele tatt, bortsett fra at jeg på en måte ikke "hører til" i moteverdenen lenger. Jeg kan liksom ikke identifisere meg med det akkurat nå, men det er helt greit.

- Så alt er bare positivt ved å være gravid?

- Tja, nei, jeg går jo glipp av all den gode vinen, da. Egentlig er jeg drittlei av å drikke cola light. Jeg er veldig glad i å sette meg ned med et glass vin sammen med mannen min, så det savner jeg utrolig.

- Dessuten er jeg ekstra hormonell, og gråter egentlig av alt fra såpeoperaer til brudepyntede jenter, men det er jo litt fint også da, smiler Kathrine.

- Hva med picaer, har du noen?

- Å ja, og det er noe nytt hver eneste uke. Rød gelé med vaniljesaus går ned på høykant, og plommer og tomatbønner er skikkelig namnam. Sånn ellers er kjellerlukt noe av det deiligste jeg kan tenke meg akkurat nå, og jeg tar ofte en pause nederst i trappa der jeg bor, bare for å kjenne duften av kjeller.

Gruer seg veldig

VOKSENDE MAGE: Ute av modellstørrelser for en stund.

VOKSENDE MAGE: Ute av modellstørrelser for en stund. Foto: FOTO: Geir Dokken

Når det gjelder selve fødselen har Kathrine bestemt seg for at hun må ta det litt som det kommer, men at det ikke er noe mål for henne å føde uten smertestillende.

- Jeg gruer meg fryktelig til fødselen, og har i grunnen litt panikk. Jeg tror ikke på de som sier at det ikke gjør vondt. Selvfølgelig gjør det vondt, det sier seg selv. Og jeg har ikke noe behov for å være noen naturkvinne. Det blir som å gå til tannlegen: Selvfølgelig får man bedøvelse hvis man skal trekke en tann.

- Er alt klart til den lille kommer?

- Å nei, langt ifra, vi har faktisk ikke kjøpt en eneste ting ennå. Men jeg har jo fulgt litt med på utstyrsfronten, og har sett på en vogn jeg liker. Vi har heller ikke gjort noen voldsomme forberedelser hjemme i leiligheten. Den er egentlig helt nyoppusset og fin, samtidig titter vi litt etter hus. Vi stresser ikke, vi får se hva som skjer.

Vil bli en kul mamma

Kathrine håper hun blir en avslappet og litt kul mor, men har anlegg for å bli vel engasjert.

GLEDER SEG TIL MORSROLLEN: Men gruer seg til fødselen.

GLEDER SEG TIL MORSROLLEN: Men gruer seg til fødselen. Foto: FOTO: Geir Dokken

- Jeg har praktisert morsrollen på de to kattene mine en stund, og jeg merker at jeg fort kan bli litt hønemor. Det er jo egentlig helt umulig å forberede seg på dette, men jeg håper selvfølgelig at det er jeg som er sjefen de første 18 årene. Andreas og jeg blir nok ganske like som foreldre, selv om han nok er en litt mer autoritær person enn det jeg er. Til syvende og sist er vel det viktigste å prøve å skape trygge og harmoniske barn.

Selv om hun etterhvert må trappe litt ned når det gjelder jobbing, kommer hun ikke til å ligge på latsiden lenge. Går alt etter planen, starter innspilling av nye episoder av "Norges styggeste rom" rett etter fødselen. Og selv om hennes nye rolle som mor selvfølgelig vil komme først, har hun også andre planer hun foreløpig ikke vil si så mye om. Men én ting kan Kathrine Sørland slå fast:

- Nye tv-programmer kommer med flat mage (forhåpentligvis!), hvis ikke skal jeg definitivt hyre den beste personlige treneren i byen! Hehe.

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning