NAM: Julie (1 1/2) vet godt hva som smaker best: Hjemmelagde fiskepinner med grønnsaker.

NAM: Julie (1 1/2) vet godt hva som smaker best: Hjemmelagde fiskepinner med grønnsaker. © FOTO: Geir Dokken

Det er ingen tvil om at hjemmelaget er best, selv om mange av ferdigmatproduktene er trygge alternativer.

La barna være med

Med enkle grep kan du lage sunne, raske og hjemmelagde middager. La barna være med å kokkelere. På den måten gir du dem både matglede og god matkultur.

Dessuten øker sjansene betydelig for at de også vil smake på maten - og like den - når de har vært med og lagd den selv.

Supersunne ingredienser

- Det beste ved å lage mat fra bunnen sammenlignet med ferdigmat, er at man har en unik mulighet til å fylle på med supersunne ingredienser, sier ernæringsfysiolog Cathrine Borchsenius.

Hun har på oppdrag fra Foreldre & Barn satt sammen tre enkle hverdagsmiddager som passer inn i en småbarnshverdag.

- Rettene er enkle og tar ikke så mye lenger tid å lage enn det tar å tilberede ferdigmat, sier Borchsenius.

Bonusen er flere næringsstoffer, rene råvarer, mindre tilsetningsstoffer og at du faktisk vet hva du serverer.

Les mer:

Slik sniker du grønnsaker i barna

Kaos rundt barns kosthold

20 tips for å unngå barnestress

Test av barnebrød

Tomatsuppe

Denne er mye bedre enn posevarianten.

Til 4 porsjoner:

12 stk tomater

2 ss rapsolje

1 l ferdigblandet hønsebuljong

0,5 gl tomatpuré

2 stk løk

2 fedd hvitløk

2 ss hvetemel

0,5 stk basilikum plante

1 dæsj matfløte

1 dæsj olivenolje

Høyde (px): Bredde (px):

Favorittburger

Dette er skikkelige saker.

Til 4 porsjoner:

400 g karbonadedeig

1 stk egg

2 ss hvetemel

1 dæsj rapsolje

4 stk grovehamburgerbrødeller polarbrød

Høyde (px): Bredde (px):

Hjemmelagde fiskepinner

Disse finner du ikke i frysedisken.

Til 4 porsjoner:

4 stk fiskefiletav valgfri hvit fisk

2 stk egg

5 ss hvetemel

10 ss griljermeleller brødrasp

Høyde (px): Bredde (px):
Les hele saken
Les alt om:

Marit Vebenstad, digitaljournalist

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!