Årets beste oppskrift er fra i fjor. De sure seigmennene fra Veslefrikk hjemmebakeri ble nemlig testet på Foreldre & Barn-redaksjonens juleverksted i 2009 , og er det vi gleder oss aller mest til å lage i år.

Fordelen med å lage godteriet selv, er at du kan bestemme smaken. Syrligheten justerer du med mengden sitronsyre. Hva med å dele røra i to, og lage én sur og én søt? Oppskriften er stor, så den kan gjerne deles. Og vips, så har du laget to sorter smågodt på én gang.

NYTT I NORGE: Foreldre & Barn 3til7 - trygge og morsomme dataspill

Hjemmelagde seigmenn

Denne oppskriften er stor, og kan gjerne halveres. Lager du hele, har du hyggelige julegaver.

Ingredienser:

30 pl gelatin

0,5 l kaldt vann

1 kg sukker

12 g sitronsyre (pulver, kjøpes på apotek eller dagligvare)

konditorfarge

Ekstra sukker og sitronsyre til å rulle seigmennene i

Høyde (px): Bredde (px):
Les hele saken
Les alt om:

Marit Vebenstad, digitaljournalist

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!