Toll og moms

Handler du fra utenlandske nettbutikker, vær klar over følgende:

  • Sendinger fra utlandet med vareverdi under 200 kroner er toll- og avgiftsfrie.
  • Det er i enkelte tilfeller toll på tekstiler med opprinnelse utenfor Europa. Tollsatsene ligger fra ca. fem til 15 prosent. Interiørartikler som ikke er tekstiler er uansett tollfrie.
  • Du må betale merverdiavgift (moms) på alle sendinger med verdi over 200 kr. Kjøper du en vare i utlandet pålegger staten deg denne avgiften (25 prosent) i det varen ankommer landet.
  • Det er firmaet som sender deg varen som tar betalt for frakt. Noen firmaer inkluderer fortollingsgebyr i fraktprisen. Sjekk fraktkostnadene når du sjekker priser, og finn ut om de inkluderer fortollingsgebyr.
  • Fraktfirmaet tar gjerne et gebyr for å fortolle varen og for å legge på momsen. Postens fortollingspris er 93 kr for varer med verdi inntil 1000 kr, og 188 kr for varer med høyere verdi.
  • Handler du over Internett har du rett til å gå fra avtalen (angrerettloven) innen 14 dager, uten å oppgi noen grunn.

(Kilde: Tollvesenet og www.posten.no)

Enten du skal ha en leke til ditt eget barn eller er ute etter en morsom gave til en niese eller nevø kan det være bra å handle dette på nett.

Les også: Kjøp klærne til babyen på nett - her er de beste nettstedene

Du kan få noe som ikke alle andre har og prisene er heller ikke avskrekkende.

Her er våre beste tips. Har du andre tips, del i kommentarfeltet under.

Sprell.no

Sprells filosofi er at du skal finne leker du skal huske fra din egen barndom. Leker som varer lenge. I tillegg har de mye morsomt!

Riktigeleker.no

Dette må være den mest pedagogiske lekebutikken på markedet. Men det behøver ikke å være kjedelig av den grunn. Mange bra leker i god kvalitet.

Tumleplassen.no

På Tumleplassen finner du leker som skal inspirere fantasien og stimulere utviklingen. Mye morsomt, så verdt å sjekke ut.

Barneshoppen.no

Her finner du det meste, inkludert leker. Gavesett, bøker, tøybleier, klær, tepper og smokker. Lekene er for det meste til de minste (20 mnd+).

Amazon.co.uk

På Amazon.co.uk finner du alt fra brettspill, Fisher Price, K'nex, radiobiler og utendørsleker. Både leker til de aller minste, helt opp til 16 år.

Og helt til slutt nevner vi Finn.no , hvor du kan finne det meste av det du trenger!

Har du flere tips? Del gjerne i forumet nedenfor.

Les også:

10 tips til smokkeslutt

Slik ammer du riktig

Klikk frem antrekket

Motekupp for menn

Les hele saken

Marit Vebenstad, digitaljournalist

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!