Jeg har lest flere steder at det å bli besteforeldre for mange kan oppleves som enda større enn å bli foreldre, uten at jeg helt har satt meg inn i hvorfor.

Kan det være fordi besteforeldre kan velte seg i stolthet, men slipper unna alt ansvaret?

Mine egne foreldre er strålende besteforeldre!

De er så stolte av barnebarna sine at det av og til er til å grine av. Men andre ganger er det til å få totalt latterkrampe av.

Så, beklager mamma og pappa, men denne listen er til dere og alle andre krye besteforeldre der ute som ser barnebarna sine gjøre heeeeelt trivielle og vanlige ting, for så å stå igjen i forbauset vantro over at dette barnet er absolutt unikt og spesielt smart og flink.

Imponert?

Bare besteforeldre kan se det spektakulære i dette:

1: Den gutten der er altså så ekstremt flink til å tisse! Han tisser SÅ mye! Helt utrolig. Den blæra hans er jo bare helt fantastisk.

(Sønn har tisset ut en bleie.)

 

Suzanne Aabel (34)

  • Mamma til Michael (6)
  • Journalist og blogger
  • Medforfatter av boka "Mammarådet -16 kvinnelige bloggere om mammalivet i dag".
  • Kjent fra TV-seriene "Forbindelser" på kanal FEM og "Bloggerne" på TV2 BLISS.

2: Den gutten der kommer nok til å bli friidrettsutøver. Han er jo helt utrolig! Så atletisk og sterk, for en kropp han har!

(Sønn har hoppet over en busk i hagen.)

 

3: Han har et helt spesielt språkøre, det kan jeg fortelle deg, det er nesten ikke til å tro. Han kommer til å snakke minst fem språk, han der!

(Sønn har lært å telle til 10 på engelsk.)

 

4: Han er en omtenksom type, han der. Han bryr seg virkelig om andre!

(Sønn har prøvd å gi bort ranglen sin til en annen baby. Det vil si: Han kastet den i hodet på stakkaren på helsestasjonen.)

 

5: Med de store tennene der blir det lekende lett på skolen! Å miste tenner så tidlig betyr nok at han har en ekstremt velutviklet hjerne.

(Sønn har mistet en melketann.)

 

6: Så du det? Så du hva han akkurat gjorde? Den ungen kommer til å bli noe stort, bare stol på hva jeg sier!

(Sønn har akkurat fremført en scene fra Kaptein Sabeltann i badebalja si.)

 

7: Altså, han har virkelig en sangstemme, han lille her, altså. Han synger jo som en engel! Og så kan han alle tekstene utenat!

(Sønn har skrålt hele Sabeltann-albumet av full hals i bilen. Tekstene sitter riktig nok ganske bra – fordi vi har hørt på den skiva minst tre ganger om dagen siden 2010.)

 

Imponerende eller ei - søtt som sukker er det, uansett!

Både de helt vanlige ungene – og de uendelig stolte besteforeldrene.

Les hele saken

Se flere saker fra: Suzanne Aabel

Marit Vebenstad, digitaljournalist

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!