Kommentar

Jeg må til avsuring

Marie Lunde vil ikke være en sur klut som familien er lei av. Men det er ikke bare lett å innse at hun har blitt kjedelig.

<b>MARIE LUNDE:</b> Skriver fast for Kamille, Klikk.no og Foreldre &amp; Barn. Marie bor på Ekeberg i Oslo med sønnene Laurits og Jæger og mannen Ola.
MARIE LUNDE: Skriver fast for Kamille, Klikk.no og Foreldre & Barn. Marie bor på Ekeberg i Oslo med sønnene Laurits og Jæger og mannen Ola. Foto: Fredrik Myhre
Sist oppdatert

Dette er en kommentar og representerer forfatterens meninger.

– Mamma, du er kjedelig, sier sønnen min. «Sier du det fordi jeg ikke har lyst til å spille FIFA og leke med Pokémon?» «Nei, fordi du er sur og sliten hele tiden.»

Booooom! Knyttneve i magen. For han har jo rett. Jeg er kanskje ikke sur og sliten HELE tiden, men altfor ofte. Faktisk skvatt jeg sist gang jeg hørte meg selv le høylytt.

Blir fort irritert

Jeg blir irritert når jeg går inn i en butikk som spiller musikk, og når jeg kjører bil, skrur jeg ned lyden på anlegget for å se veien bedre. Jeg stønner uten grunn hver gang jeg reiser meg opp, men også når jeg setter meg ned.

«Pass på», «slutt med», «ikke glem», messer jeg kontinuerlig. Når barna hoier og tuller med hverandre, synes jeg det er mas. Og jeg som alltid har elsket fjas.

Jeg hysjer så mye på ungene at jeg ved flere anledninger, i ren refleks, har hysjet på fremmede som snakker for høyt i det offentlige rom.

De beste planene er de som blir avlyst. Jeg som en gang i tiden snek meg ut hjemmefra for å dra på fest, sniker meg nå ut av festen for å dra hjem.

På teater eller kino bruker jeg mer tid på å sende hatefulle blikk til folk som sparker i stolryggen eller tar opp mobiltelefonen, enn på selve forestillingen.

Les også: (+) Brannfakkel fra jordmor: – Denne gruppen takler best å bli mor

Dagens gruff

Kos med misnøye. Dukker det opp gruff i løpet av dagen, kan du banne på at det blir tema ved middagsbordet. «Hvordan var dagen din?» «Nei, nå skal du høre!».

For kaldt, for varmt, for dyrt, for trangt. Innstilte avganger og kaffe på skjorta. Typisk mitt liv.

Hva skjedde med meg? Jeg tror at jeg på et tidspunkt i småbarnsstria sluttet å leke og bare ble kjedelig voksen på heltid.

Nå er jeg som en gammel klut som klamrer seg fast i kjøkkenkrana. Slapp og sur, men ingen i familien bytter meg ut. Men det kommer de til å gjøre til slutt. Og jeg kan ikke la denne filla skure videre lenger. Jeg må til avsuring.

Les også: (+) Er det innafor å la barnets venner vente på rommet mens vi spiser middag?

Begynner med dans

Som en start mot målet om å gjenfinne min indre mojo, har jeg meldt meg på dansetimer. Da blir det frekk funk og hårete hiphop.

Jada, jeg vet. Jeg kommer til å se patetisk ut der jeg vrikker, vralter og sleper meg rundt. Men det gjør vel også de andre gamle klutene der som subber over gulvet.

Hvis du også trenger å avsures, bli med da! Så kan vi subbe sammen.

Les flere kommentarer fra Marie Lunde her.

Denne saken ble første gang publisert 08/11 2023, og sist oppdatert 08/11 2023.

Les også