føste SKOLEDAG:

Hvert år på denne tiden blir sosiale medier teppelagt med bilder av barn med skolesekk. Hva er greia, tenker du kanskje?

I disse dager har mange barn sin første skoledag, og du kan forvente masse bilder fra den store dagen i sosiale medier. Derfor bør du kaste deg på hyllesten, skriver firebarnspappa Anders Eid.

<b>MÅNELANDING:</b> Foreldre går tilsynelatende av hengslene i sosiale medier når barnet begynner på skolen. Hva er egentlig greien med dette, undret artikkelforfatteren i mange år. Før han en dag stod der i skolegården selv – med en diger klump i halsen.
MÅNELANDING: Foreldre går tilsynelatende av hengslene i sosiale medier når barnet begynner på skolen. Hva er egentlig greien med dette, undret artikkelforfatteren i mange år. Før han en dag stod der i skolegården selv – med en diger klump i halsen. Foto: Anders Eid
Sist oppdatert

Hvert år i midten av august skjer det plutselig.

Hvor enn du beveger deg i sosiale medier, dukker det opp bilder av små håpefulle barn med fine klær og skolesekk på ryggen, mens kommentarfeltene flommer over av entusiastisk jubel og sterkt bevegde mennesker.

Hva i all verden er dette her, tenker du kanskje?

Særlig dersom du ikke har barn, eller har barn som ennå ikke har begynt på skolen.

Om forfatteren:

Anders Eid er frontsjef og journalist på Klikk.no og firebarnsfar til barn mellom et halvt og 9 år, bosatt i Drammen. Han skriver om stort og smått for klikk.no og Foreldre & Barn.

Jeg husker jeg selv tenkte det: Barn blir større. Når barn blir større, begynner de på skolen. Ikke veldig overraskende, akkurat. Selvsagt artig og stas – men er det virkelig SÅ stort?

Ja, det er det, skulle det vise seg.

På min håpefulles første skoledag, sto jeg der sammen med alle andre foreldrene – sitrende av stolthet og med en stor klump i halsen mens «Første dag i første klasse» ble sunget av full hals fra forventningsfulle barnemunner.

Skolesekk og penklærne var på. Og da bilder ble tatt, tittet til og med regnbuen frem. Dette måtte selvsagt deles med verden.

Gratulasjonene rant inn. Jeg ble sikkert akkurat like rørt som alle skolestart-foreldre før meg – og etter meg.

Så til alle dere som ennå ikke har en skolestarter, men lurer på hva i all verden alt oppstusset er denne ene dagen i året: Kast deg på hyllesten, lik, og gratuler!

Dette er som en månelanding i oss foreldres lille liv.

Artikkelen er hentet fra spalten Foreldrerådet i Foreldre & Barn, der foreldre tar opp aktuelle temaer, svarer på spørsmål og kommer med råd og tips.

Denne saken ble første gang publisert 15/08 2022, og sist oppdatert 15/08 2022.

Les også