Julebøker til barn

Her er noen julebøker du og barna kan kose dere med.

LESESTUND: I jula er det tid for å lese både julebøker og andre bøker!

LESESTUND: I jula er det tid for å lese både julebøker og andre bøker! Foto: FOTO: Istockphoto

Publisert Oppdatert

Mellom alle juleselskapene, og julestress, kan du ta deg tid til å å lese for barna. Her er noen nye julebøker som kan skape stemning og lære barn litt om hvorfor vi feirer jul.

MAMMA MØ OG KRÅKA FEIRER JUL av Jujja Wieslander og Sven Nordqvist

Cappelen Damm, kr 229, fra 3 år

MAMMA MØ:

MAMMA MØ: Foto: FOTO: Forlaget

Det er julestemning på gården til Mamma Mø, men ikke alle er like forberedt på jula. Jula kommer og kråka finner ut at hun ikke har fått skaffet en eneste julepresang til seg selv. For ingen andre tenker jo på kråka, og kråka tenker jo bare på seg selv. Men mamma Mø kommer den egoistiske og litt ensomme fuglen til unnsetning. Boka serverer en stor dose vennskap, omtanke og - ikke minst - julefølelse.

DEN STORE JULEFORTELLINGEN

Bibelselskapet, kr 129, fra 4 år

Skrevet av: av Rhona Davies og Tommaso d´Incalci (Ill.)

Julefortellingen

Julefortellingen Foto: FOTO: Forlaget

Dette er fortellingen om Jesu fødsel og barndom. Med utgangspunkt i bibeltekstene har forfatteren her prøvd å tilrettelegge blant annet juleevangeliet for barn. Resultatet er til tider tungt og gir ikke samme høytidsfølelse som lignende bøker kan gi. Boka kan allikevel være fin å lese for å gi en forklaring på hvorfor man feirer jul. Illustrasjonene er kunstneriske og pene, men litt kjedelige.

JEG ER SÅ GLAD HVER JULEKVELD av Francesca Crespi

Iko-forlaget, kr 188

Dette er en høytidsstemt bok med et utvalg av de mest kjente julesalmene. Den inneholder sanger som Du grønne, glitrende tre og Deilig er Jorden. Til sammen presenteres seks julesanger akkompagnert av vakre bilder som folder seg ut og kan bevege seg.

DEN STORE JULEBOKA

Aschehoug, kr 299

Jeg er så glad hver julekveld

Jeg er så glad hver julekveld Foto: FOTO: Bjørn Inge Karlsen/HM Foto

Denne boka inneholder alt du trenger for å skape julestemning i hele desember. Her finner du alt fra de mest kjente julefortellingene og julesangene, kakeoppskrifter, samt oppskrifter på hjemmelagde julegaver og tips til juleverkstedet - for å nevene noe. Boka er full av julestemning, inspirasjon og julehygge.

KROKODILLE TIL JUL av Malgorzata Piotrowska

Omnipax, kr 198, fra 4 år

Hovedpersonene er en ulv som er vegetarianer og yogaentusiast, en turkis sau og en hvit, lodden krokodille med vannskrekk. Boka handler også om Maja som ønsker seg en krokodille til jul, men bortsett fra det er det ikke mye som minner om jul i boka. Temaene er heller vennskap, hjelpsomhet, annerledeshet og yoga. Tegningene er morsomme, lekne og vakre og understreker bokas absurde humor.

DEN STORE JULEBOKA

DEN STORE JULEBOKA Foto: FOTO: Aschehoug

KROKODILLE TIL JUL:

KROKODILLE TIL JUL: Foto: FOTO: Omnipax

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning