INGER IN DUBAI:

Etter ni år i Dubai ble Inger (36) gravid med tvillinger. Det har snudd livet hennes på hodet

Det startet med en blogg med navnet IngerInDubai som beskrev hennes liv i nettopp Dubai. Nå er fancy Beach Clubs, PT-timer med kongelige personligheter og høyblokkleilighet byttet ut med et familieliv i hus som trebarnsmamma i Egersund. 

Inger Houghton er for mange bedre kjent som Inger In Dubai. 
Inger Houghton er for mange bedre kjent som Inger In Dubai.  Foto: Privat
Sist oppdatert

Inger Houghton (36) har vært en av Norges mest kjente treningsprofiler i mange år. Etter hvert som årene har gått, har også populariteten til Inger i sosiale medier bare økt og økt.

I dag har instakontoen @ingerindubai over 218.000 følgere og det er liten tvil om at 36-åringen fortsatt er en populær profil.

Etter nesten ni år i Dubai flyttet Inger tilbake igjen til Norge våren 2020 sammen med ektemannen Ian og datteren Kaia. Og på høsten kom tvillingene Leah og Jonathan.

Hva er de største forskjellene for deg fra å bo i Dubai til å flytte til Norge?

– Det er jo åpenbare forskjeller med å bo i Egersund kontra Dubai, som for eksempel været og størrelse på byen, men for oss er forskjellen mest preget av hvor annerledes familiesituasjonen vår er nå i forhold til da vi bodde i Dubai. Og det trøster jeg meg litt med de gangene jeg savner Dubai, at det ikke hadde vært helt det samme å dra på Beach-klubben med tre kids på slep. Det er uansett mer verdifullt for meg å være hjemme og nær familie, sier Inger og påpeker samtidig at hun tror mange ikke fatter hvor heldig man er som bor i Norge.

Inger Houghton

Bosted: Egersund 

Alder: 36 år 

Aktuell med: Treningsprofil og influencer.

Er for tiden i mammaperm. 

Instakonto: @ingerindubai

– Her får man jo betalt for å være hjemme med barnet etter fødsel, og skole og sykehus er gratis. Sånn er det ikke i Dubai.

Har ikke tid til å scrolle på mobilen

Nå er det naturlig nok tvillingbabyene som styrer timeplanen til Inger og ifølge 36-åringen selv går de fleste timene av dagen med til mating og bleieskift.

– På en typisk hverdag våkner jeg altfor tidlig enn det jeg egentlig har lyst til, men jeg har ikke så mye jeg skulle ha sagt. Så gjelder det å holde stemningen oppe til tvillingenes første hvil rundt 08:30. Da legger jeg meg sammen med tvillingene og sover i 1-1,5 time – og da forsvinner jeg kjapt inn i drømmeland! Ellers så går det i «Eat, shit and repeat» frem til hvil nummer to. Det er også i løpet av tvillingenes andre hvil at jeg trener de dagene jeg gjør det. Da blir det som regel enten en løpeøkt med vogn på løpebanen som er fem minutter unna huset, eller en økt på stuegulvet eller på treningsrommet i kjelleren. Så blir det en tredje hvil før barnehagehenting og deretter middag.

– Etter at tvillingene er lagt vil jeg bare sette meg i sofaen, spise noe snacks og se på TV eller mobilen. Det å scrolle på mobilen er jo noe jeg faktisk ikke har tid til lenger – og det er en befrielse å komme ut av! Tidligere kunne jeg nesten oppleve å ha en tvangspreget følelse av at jeg måtte «oppdatere meg» på alt som skjer på Instagram. For jeg oppdaterer jo min egen profil, men nå legger jeg ut mine egne sosiale oppdateringer og that`s it. Det skal også sies at før jeg setter meg ned om kvelden så må jeg alltid rydde og gjøre unna husarbeid. Jeg vil ha det ryddig før jeg hviler. Jeg er kontrollfreak av natur og kjenner det gjør meg godt å ha det ryddig rundt meg. Det å ha orden gir meg ro.

Hvordan vil du beskrive deg selv?

– Jeg er følsom og jeg liker å ha kontroll på det som skjer rundt meg. Så er jeg en veldig positiv person og ser oftest på glasset som halvfullt, men samtidig kan jeg også være hu som krisemaksimerer en situasjon helt uten grunn. I tillegg vil jeg si at jeg er sprek samtidig som jeg er veldig lat! Jeg er bedagelig anlagt, ler Inger.

– Skulle «gitt mer faen»

Etter at hun ble tvillingmamma i fjor så har treningsfrekvensen blitt lavere, men det er ikke noe den sporty dama stresser med.

– Nå trener jeg maks tre økter i uken, noe som jo er godt nok for mange, men det er lite i forhold til hva jeg trente før – og dette er helt ok for meg. Det blir som regel 1-2 løpeøkter og 1-2 «quickfix-økter» med en form for ytre belastning som hantel, kettlebell eller vektstang, forteller Egersund-dama.

Inger sier hun ikke har noe konkret mål med treningen og at hun trener for å ha trent. Målet med treningsøktene er rett og slett å få det gjort, og ikke å minst kjenne på godfølelsen etterpå. Likevel har det tatt tid for Inger å komme dit hun er i dag når det er snakk om eget forhold til kropp, trening og kosthold.

Hva slags råd ville du gitt deg selv for 10 år siden?

– Jeg tenker vi skrur tiden enda litt lenger bakover og går 15 år tilbake, og da ville jeg ha sagt at jeg skulle «gi litt mer faen» og at man ikke skal stresse over ting som ikke er verdt å stresse over. Jeg trodde nok man måtte være mye mer streng mot seg selv og gjøre alt «riktig» for å få resultater, men så har jeg jo erfart at det var da jeg slutta å prøve å spise så innmari sunt hele tiden og trene best mulig, at jeg fikk resultater.

– For meg har det hjulpet veldig å ikke kontrollere for mye. Jeg synes jo selv at jeg så ganske bra ut nå før tvillinggraviditeten og samtidig har jeg da hatt et veldig avslappet forhold til mat og trening. Jeg så trent ut fordi jeg liker å trene og fordi jeg hadde funnet en måte å spise og trene på som fungerte veldig fint. Etter to graviditeter har jeg bare fått en enorm respekt for kroppen min, og nå føler jeg at jeg er greit tilbake i god form uten å ha egentlig gjort noe for det – jeg har en ganske medgjørlig kropp, noe som jeg er supertakknemlig for.

Familietid er noe Inger verdsetter høyt. 
Familietid er noe Inger verdsetter høyt.  Foto: Privat


Vil være positiv og ekte

Med over 218 000 følgere på instagram sier det seg selv at det er mange som følger med på det Inger deler. Og etter mange år som en populær treningsprofil er det mange som tar kontakt med den spreke dama. Ett av de mest populære spørsmålene er hvor treningstøyet hennes er fra og hvordan kostholdet hennes ser ut.

Men hva er det rareste spørsmålet du har fått på Instagram?

– Folk som vil kjøpe sokkene mine, sånt synes jeg er ganske rart. Så synes jeg at det er rart folk spør om hvilken størrelse jeg bruker, akkurat som det avgjør hva slags størrelse de selv skal ha. Jeg er ikke redd for å fortelle min størrelse, men jeg ville heller gått inn på produsentens nettside der det ofte er oppgitt størrelsesguide for å finne ut hvilken størrelse som passer min kropp.

Hva er det du aldri deler på instagram?

– Jeg deler bevisst ikke bilder og mye opplysninger om barna våre. Da Kaia ble født hadde jeg ingen hemninger. Jeg var jo så stolt og ville vise henne frem til alle, men jeg gjorde et bevisst valg om å slutte å eksponere henne for et par år siden. Kanskje ikke like bevisst, men likevel naturlig velger jeg å dele mest av det positive i livet mitt. Ikke fordi jeg ikke vil vise det som er «bak fasaden», jeg har som alle andre dårlige dager og akkurat nå går det mye tankekapasitet til pappa som ligger låst til en seng på grunn av slag, men jeg velger heller å fokusere på alt jeg har å være glad for, og viser heller frem det.

Har du noen gang lagt ut noe på sosiale medier som du har slettet?

– Nei, ikke som jeg kommer på. Det er en stolthet i meg som sier at jeg skal stå inne for det jeg har gjort, og det jeg deler er gjennomtenkt. Men det skal sies at jeg en gang slettet en story på instagram fordi jeg fikk så sykt mange tilbakemeldinger. Etter at jeg la ut en story av mine gravide, megahovne føtter eksploderte det med kommentarer og meldinger i innboksen, og det ble så mye at jeg til slutt ikke taklet å ha det liggende ute, ler Inger.

Hjemmetrening er gull verdt i en hektisk hverdag som trebarnsmor. 
Hjemmetrening er gull verdt i en hektisk hverdag som trebarnsmor.  Foto: Privat

– Alltid vært meg selv

At treningsprofilen inspirerer og motiverer mange, er det liten tvil om. Selv sier Inger at hun ikke har noen spesiell person eller instakonto som inspirerer henne, men at hun lar seg inspirere av ting og handlinger som folk gjør.

– Jeg kan for eksempel bli inspirert av ei dame som har fem unger og som likevel tar seg tid til å ta seg en treningsøkt for sin egen del. I tillegg blir jeg veldig inspirert av folk som ser positivt på tilværelsen uansett om livet ditt liksom står på randen av stupet - sånne innlegg kan være en skikkelig wakeup-call. Mer konkret kan jeg også bli inspirert av det som ser ut til å være en skikkelig kul treningsøkt.

Hva slags mål har du oppnådd i livet som du er ekstra stolt av?

– Her må jeg jo selvfølgelig svare ungene. Og nå ser jeg også en mer og mer tydelig gjenspeiling av meg og Ian som personer hos hu eldste – da kjenner jeg at jeg blir stolt. Ellers så kan jeg vel si at jeg er stolt av det jeg har oppnådd med profilen min. Jeg har klart å holde det ekte. Det er lett å jukse til ting eller gjøre ting finere enn det det kanskje er i virkeligheten, men jeg er og har alltid vært meg selv. Folk som møter meg sier jo at jeg er akkurat slik jeg er på Instagram og da svarer jeg at «Ja, så klart, det ville vært tragisk hvis jeg ikke hadde vært det», ler Inger.

Nå er strandpromenaden i Dubai byttet ut med skogsturer i norsk natur. 
Nå er strandpromenaden i Dubai byttet ut med skogsturer i norsk natur.  Foto: Privat

5 KJAPPE

Favorittpodcast:
– «Gi meg alle detaljene» av Linnéa Myhre. Og så elsker jeg True Crime og Skrekkpodden.

Favorittmusikk:
– Jeg hører som regel på podcast eller lydbok. Hører jeg på musikk blir det en random liste fra Spotify og da kan jeg høre på alt fra Kaizers Orchestra til låter fra «Hver gang vi møtes».

TV-favoritter:
– Det blir mye komedie og lette serier som for eksempel Modern Family og Friends.

Favorittmat og favorittsnacks:
– Det er så kjedelig, men jeg må faktisk si fersk brød med ost og skinke, og masse smør! Det kan jeg spise tre ganger om dagen - det er så godt og jeg blir aldri lei. Når det gjelder favorittsnacks må jeg si vanlig melkesjokolade eller en stor pose med smågodt. Det spiser jeg gjerne både fredag og lørdag. Ellers så spiser jeg sjokolade hver dag, og da går det i 70 prosent kokesjokolade i hverdagen og melkesjokolade i helga.

Ingers favorittøkt:
Bruk en passende hantel eller kettlebell og utfør 3 runder med:
15+15 bulgarske utfall
15 pushups
15+15 utfall bakover fra forhøyning
15+15 enarms roing
15 thrusters

Denne saken ble første gang publisert 14/10 2021, og sist oppdatert 14/10 2021.

Les også