Tror ikke barna er overvektige

Mange foreldre tar feil når de tror at barna har normal vekt.

PROBLEM: Forskerne bak den nye studien mener at foreldrene vanskelig kan gjøre noe for barna sine når de ikke klarer å se om sønnen eller datteren er overvektig eller undervektig.

PROBLEM: Forskerne bak den nye studien mener at foreldrene vanskelig kan gjøre noe for barna sine når de ikke klarer å se om sønnen eller datteren er overvektig eller undervektig. Foto: Foto: Crestock

Publisert Oppdatert

Mange foreldre tror at barna deres har normal vekt, når tilfellet er at barna enten er overvektige eller undervektige. Det viser ny forskning på australske barn og foreldrene deres.

43 prosent av foreldrene med barn som veide for lite, eller for mye, tok feil og trodde at barna hadde den vekten de skulle ha, skriver BBC.

Tror du at mange foreldre tar feil av hva som er en sunn vekt for barna sine? Si din mening i kommentarfeltet nederst i saken.

Tok feil av vekten

Forskerne ved universitetet i Melbourne sier at foreldre ikke kan hjelpe barna sine med å gå opp eller ned i vekt hvis de ikke klarer å se problemet.

Forskerne tok for seg 2100 barn og målte BMI (Body Mass Index) og hvor mange centimeter barna var rundt livet. Etterpå ble barna plassert i grupper av undervektige, overvektige og normalvektige.

Forebyggende tiltak

Så mye som halvparten av foreldrene med overvektige barn mente at barnet deres hadde normal vekt. Foreldrene til gutter tok oftest feil av hvilken kategori sønnene deres tilhørte.

- Foreldre har større sjanse til å ta de nødvendige forebyggende tiltak hvis oppfattelsen av barnets vekt, om det så er undervektig eller overvektig, er korrekt, sier Pene Schmidt, som har ledet forskningen.

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning