Ser smartere ut med briller

Barn med briller oppfattes som ekstra smarte og ærlige.

HELT UVIKTIG: En amerikansk undesøkelse viser at barn med briller ikke oppfattes negativt av jevnaldrende.

HELT UVIKTIG: En amerikansk undesøkelse viser at barn med briller ikke oppfattes negativt av jevnaldrende. Foto: Istockphoto

Publisert Oppdatert

For mange barn kan det være vanskelig å få sine første briller fordi det påvirker utseendet. Men barn mellom 6 og 10 år synes at andre ban med briller ser både smartere og ærligere ut. Det viser en undersøkelse fra Ohio State University College of Optomery og på Southern California College of Optomery.

- De fleste barn i denne aldersgruppen som får briller for første gang bryr seg veldig om hvordan de ser ut. Denne undersøkelsen kan være en trøst for dem, og noe optikere kan legge vekt på når de skal gi barn briller for første gang.

I undersøkelsen inngikk 80 barn, 42 jenter og 38 gutter mellom 6 og 10 år. En tredjedel hadde briller selv, en tredjedel hadde minst et søsken med briller og to tredjedeler hadde foreldre som trengte briller. Samtidig som barna fikk se på 24 par bilder av andre barn, fikk de en rekke spørsmål om bildene. Av hvert par med bilder som ble vist, hadde alltid et barn på seg briller.

Omtrent to tredjedeler av barna i studien sa at barna med briller så smartere ut enn de uten. De syntes dessuten at snaue 60 prosent av barna så ærligere ut enn de andre.

Forskerne kunne også konstatere at barn ikke dømmer brillebarn annerledes når det gjelder utseende, valg av venner eller hvor gode flinke de synes de er i sport.

Kilde: Allt om barn

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning