Barnets 2. måned

Sår rumpe

Nesten alle opplever at babyen blir rød eller sår nedentil av og til.

Er barnets hud rød og irritert, er det viktig å skifte bleier ofte.

Er barnets hud rød og irritert, er det viktig å skifte bleier ofte. Foto: Illustrasjonsfoto: Colourbox

Publisert Oppdatert

Det er stor forskjell på hvor sterk huden er. Kanskje har du en baby med ømtåelig hud som fort blir rød og sår. Med urin og avføring på den såre huden, blir huden enda sårere og rødere.

Hyppig bleieskift

Er barnets hud rød og irritert, er det viktig å skifte bleier ofte. Såper kan virke irriterende på huden, og tørke den ut. Ønsker du å bruke såpe, kan det være lurt å bruke et merke som ikke tørker ut huden. Hudvask med lav pH, gjør at bakterier ikke trives så godt. Asan og Laktacyd som fås kjøpt på apoteket, har lav pH. Alternativt kan du bruke rennende vann.

Babyolje er fint å bruke når gamle salverester skal fjernes. Babyolje er glatt og gjør at huden ikke blir utsatt for påkjenninger under vaskingen.

Unngå våtservietter

Dersom du bruker vaskeklut, er det en fordel å "klappvaske" huden i stedet for å gni. Unngå i alle fall våtservietter mens barnet er sårt nedentil. Våtservietter inneholder ofte sprit som tørker ut huden.

Luft rompa

Det beste for sår hud er å få luft. La barnet derfor barnet ligge uten bleie en stund før du har på salve. Sinksalve er å anbefale fordi sink virker sårhelende.

Infisert

Hvis ingenting hjelper, er huden ganske sikkert infisert. Krystallfiolett liniment er et middel som kan brukes mot dette. Det virker mot både sopp og bakterier. Dette er et middel som er fiolett av farge og kan sette farge på klær dersom du ikke passer på. Pensle derfor middelet på de angrepne hudpartiene og la det lufttørke. Etterpå kan du ha på sinksalve igjen. La dette også tørke inn i huden før du har på bleie igjen.

Krystallfiolettbehandlingen gjentas et par ganger daglig i 3 dager.

Tilbake til barnets 2. måned.

Nyttige tjenester

Regn ut

FORUM

Underholdning

Tjenester fra Nettavisen

Nettavisen, Annonsebilag
Nettavisen, Annonsebilag
Nettavisen, Annonsebilag