En bekymret mor skriver til barnelegene om at hennes sønn er ofte sliten:

"Vår 5 år gamle gutt er ofte sliten, og vil helst være inne. Han unngår å delta i fysiske aktiviteter hvis han kan. Han er stadig forkjølet og har hatt mange halsbetennelser. Når han sover kommer det ofte snorkelyder, og noen netter "snorker" han som en voksen mann", skriver moren.

Legen finner ingenting, mens skriver ut hostesaft. Gutten synes det er gøy å være aktiv, men blir så fort sliten at det er ødeleggende.

Barnelege Gunnar Oftedal i klikk.nos legepanel svarer:

"Som du beskriver problemene er min første tanke at hans problemer henger sammen med halsinfeksjonene og snorkingen. 5 år gamle barn snorker ikke uten at det er en årsak. Årsaken vil nesten alltid være en forstørret falsk mandel, ofte i kominasjon med forstørrede mandler. Dersom det sitter en mer eller mindre kronisk infeksjon i den falske mandelen, vil det kounne forklare mye av problemet. Mitt råd er at han blir henvist til vurdering hos ØNH-lege."

Har du hatt lignende problemer med dine barn? Er det andre ting du lurer på knyttet til barns helse?

Send inn ditt spørsmål til våre barneleger her.

Les mer:

Her er smertedopet du trenger til fødselen

Slik avslører du mobbing

Bruk mindre tid på barna

Les hele saken

Marit Vebenstad, digitaljournalist

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!