Mange foreldre tror at barna deres har normal vekt, når tilfellet er at barna enten er overvektige eller undervektige. Det viser ny forskning på australske barn og foreldrene deres.

43 prosent av foreldrene med barn som veide for lite, eller for mye, tok feil og trodde at barna hadde den vekten de skulle ha, skriver BBC.

Tror du at mange foreldre tar feil av hva som er en sunn vekt for barna sine? Si din mening i kommentarfeltet nederst i saken.

Tok feil av vekten

Forskerne ved universitetet i Melbourne sier at foreldre ikke kan hjelpe barna sine med å gå opp eller ned i vekt hvis de ikke klarer å se problemet.

Forskerne tok for seg 2100 barn og målte BMI (Body Mass Index) og hvor mange centimeter barna var rundt livet. Etterpå ble barna plassert i grupper av undervektige, overvektige og normalvektige.

Forebyggende tiltak

Så mye som halvparten av foreldrene med overvektige barn mente at barnet deres hadde normal vekt. Foreldrene til gutter tok oftest feil av hvilken kategori sønnene deres tilhørte.

- Foreldre har større sjanse til å ta de nødvendige forebyggende tiltak hvis oppfattelsen av barnets vekt, om det så er undervektig eller overvektig, er korrekt, sier Pene Schmidt, som har ledet forskningen.

Les hele saken

Marit Vebenstad, digitaljournalist

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!