Gravid uke 44

Uke 44: Denne uka kommer garantert barnet

Har du gått så lenge, kan vi trøste deg med at denne uka kommer garantert barnet.

UKE 44: Har du gått helt til nå kan du være sikker på at barnet kommer denne uka.

UKE 44: Har du gått helt til nå kan du være sikker på at barnet kommer denne uka. Foto: Illustrasjon: Scanpix/Science Photo Library

Publisert Oppdatert

Har du ikke født til nå, så er det så godt som garantert at du føder denne uka her. Det er definitivt lov til å føle seg litt sliten og lei også. De fleste har nå fått en plan for hva som skal skje videre av sykehuset som de sogner til, så uvissheten er ikke så stor lenger.

Babyen som kommer nå vil nok bli fulgt opp litt ekstra med blodsukker målinger de første døgnene slik at man vet med sikkerhet at den har det bra når den endelig har kommet ut. Grunnen til dette er at en baby på såpass med overtid også har tært på sine egne fettlagre.

De kan rett og slett se litt skrukkete ut de første dagene, men de kommer seg fort og fyller ut den litt romslige huden med rekordfart.

Disse barna er som regel ganske så sultne små krabater. Siden de er så sultne tar de oftere brystet godt også, her er det ikke tid til dilling-noen fordeler skal man jo ha! Hyppige måltider vil de også ha, og har du ikke nok melk, så vil du kunne spe på med litt melk fra morsmelksmottaket.

Man ønsker å gi nyfødte morsmelk heller enn tillegg, fordi det rett og slett er bedre for dem. De fordøyer denne bedre og legger fortere på seg i vekt.

Selv om fødselen din antagelig har blitt satt i gang denne gangen, så behøver det ikke å gjenta seg neste gang. Men sjansen for å gå på overtid igjen er litt større.

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning