Ingen kalde føtter

Babyen som kommer til verden i september har musikerforeldre kjent under navnet Frost. Men når det gjelder familieforøkelsen, har førstegangsmamma Aggie Peterson (32) langt fra kalde føtter.

BLIR FORELDRE i SEPTEMBER: Aggie Peterson og Per Martinsen blir foreldre for første gang i september.

BLIR FORELDRE i SEPTEMBER: Aggie Peterson og Per Martinsen blir foreldre for første gang i september. Foto: FOTO: Scanpix

Publisert Oppdatert

- Jeg er i kjempefin form! Småplagene er for bagateller å regne, og det er koselig og spennende å være gravid. Jeg elsker å kjenne bumping i magen, og synes ultralyd var utrolig gøy, stråler tromsøjenta.

Det er ti år siden Aggie ga ut debutplata «Bedsit Theories», full av fengende nordnorsk elektronika som fort fikk folk til å assosiere Frost med noe langt hyggeligere enn blåfrosne tær. Samtidig ble hybellivet hennes ytterligere utdypet i NRKs TV-serie «U», og Aggie ble et kjent fjes. Senere inviterte hun inn en annen tromsømusiker, og nå er Per Martinsen hennes bedre halvdel, både i Frost og på hjemmefronten i Oslo.

Verden som tumleplass

Mens andre kanskje har måttet holde sofaen i svangerskapets første måneder, har Aggie fortsatt å jobbe som før. Nylig sto Frost for musikken da Tromsø Internasjonale Filmfestival bød 650 gjester på hage-, lavvo- og Tromsøfest i den franske filmbyen Cannes. Der var også Tromsøs ordfører til stede, med det mål for øye å få Frost-paret til å etablere seg i hjembyen, nå som de blir småbarnsforeldre. Fremdeles sørger yrkesvalget for en stor jobbradius for Aggie, også med mage.

- Jeg har reist rundt i verden, holdt konserter og stått på, sier hun.

- Hvordan opplever du det å være gravid?

- Jeg er utrolig takknemlig og tenker på livets under - og hva som egentlig betyr noe. Dessuten blir man mer til stede i seg selv, og nok litt mer følsom.

- Har du noen picaer?

- Jeg har helt dilla på sunn mat, irriterende sunn. Kanskje det er noen instinkter som har slått inn? Det har gått i gulrøtter, vannmelon og salater, og en plutselig interesse for melk. Kaffe kan jeg bare glemme, og jeg har fått fullstendig stygga på hvitløk.

Så naturlig som mulig

- Jeg aner ikke hva jeg går til når det gjelder fødselen, men håper den blir så naturlig som mulig. Jeg prøver å forberede meg mentalt, og hører på min mor som sier man må gjøre seg klar for en lang arbeidsøkt. Jeg synes i grunnen epidural høres skummelt ut, jeg!

- Er du forberedt på mammatilværelsen?

- Nei, jeg er nok ikke så forberedt, har tenkt mest på graviditet og fødsel så langt. Nå merker jeg at jeg kanskje må sette meg litt mer inn i hvordan det er å ha en baby. Men jeg tror man blir ganske fokusert når babyen kommer, og at ting ordner seg etter hvert.

- Hvordan skal du bruke permisjonstiden?

- Jeg skal bli kjent med babyen, og finne ut av alt. Som kunstner må jeg også tenke på hvordan jeg skal jobbe videre. Jeg skal lage ny musikk og bare stå på.

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning