På denne barnevennlige øya er det ikke langt mellom de flotte sandstrendene

Reisesak Syden, ferie, familie=

SOMMERUNGEN: Livet er godt med kun en liten bleie på - og kanskje litt uten også. © Grethe Rønningen

Sardinia. 2008. Reisereportasje. Ferie. Ute og inne nr. 29-08=

KORT VEI: Lei et hus med port til stranden. Da slipper dere masse mas og drass til og fra stranden hver gang ungene vil bade. © Grethe Rønningen

På denne barnevennlige øya er det ikke langt mellom de flotte sandstrendene, og veldig mange av dem har den fine, hvite stranden som er langgrunn. Helt perfekt for de små. Dessuten er Italia supert i matveien. Skulle det ikke gå med fisk, har man alltids plenty med pasta og pizza.

Drømmestranden

Den beste stranden for barnefamilien er kanskje La Pelorosa på nordenden av den italienske øya. Vannet er krystallklart, sanden finfin - et perfekt sted å bygge sandslott. Du får leid parasoll og solsenger og det er flust av strandselgere som kan tilby noe å spise og drikke. Strandstedet ligger en kort kjøretur fra den flotte byen Alghero.

Lei et hus

Vil du søke til steder som har litt mindre turistmengder, kan det være lurt å leie hus på et lite sted. Lei gjerne et hus med utgang rett mot stranden. Det koster litt mer, men reiser dere to familier sammen, kan dere leie et stort hus til en tålelig pris. Solanas på sørøstenden av øya, er et rolig alternativ. Stedet ligger ikke langt unna øyas hovedstad Cagliari, men det er lite å gjøre der annet enn å slappe av, så ha en leiebil.

Styr unna august

Unngå å reise til Sardinia i slutten av juli og i august. Da er det et sant feriehelvete for nordmenn som ikke orker sololjeglatte italienere i minibadebukse klint innpå seg. Alle er på ferie da og øya er superpopulær blant italienere.

Slik reiser du til Sardinia

Flyreisen til Sardinia tar litt over tre timer. Star Tour har pakketurer hit samt et rundreisetilbud som inkluderer leiebil. Ryanair har billige billetter tur/retur Torp/Alghero. For to voksne og to barn (2-16 år) koster det ca kr 4800 tur retur (15.-22. juni 2011). Norwegian flyr til Olbia fra Oslo. Der betaler du kr. 9076 for to voksne og to barn (2-11 år) dersom dere reiser ut 18. juni og hjem 25. juni.

Disse dingsene kan redde ferien.

Foreldre tar barnepause i ferien.

8 tips mot dårlig feriemage.

Les hele saken

Marit Vebenstad, digitaljournalist

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!