Kort sagt:

+ Svært god på vinterføre

+ Topp komfort

+ Integrert insektsnett + regntrekk

+ Håndtaket kan snus


- Dyrt ekstrautstyr

- Relativt tung vogn

- Kronglete til bilfrakt

Hele 16 brukere har evaluert Emmaljunga Edge Duo til denne testen.

De har brukt vogna i gjennomsnittlig 2 år og 2 måneder. Med andre ord, vi har testet Edge Duo i 33 år!

Totalkarakteren for vogna ender på 5,0, en soleklar femmer på terningen. Testerne gir terningkast 6 for kriteriene "komfort", "vinterføre", "bremsekavlitet"  og "plass til vinterpose". Dårligst ut kommer vogna når det gjelder kollektivtransport og frakt i bil.

Her er et utdrag av brukerns tilbakemeldinger:

"Denne vogna er etter min erfaring, den mest velutstyrte vogna man får tak i på det norske markedet. Her har Emmaljunga tenkt på alt. Den har værbestandige tekstiler av god og lettstelt kvalitet, romslig bag, vogna er meget lun og som skapt for nordisk klima."

"God vogn til å gå turer langs turstier, fortau og om vinteren, MEN ikke i ulendt terreng. Til det kjøpte vi en Phil & Teds istedet.."

"Bra med teleskophåndtak på sportsunderstellet (viktig med høy mann), luftfylte hjul, integrert myggnetting. Kan brukes med barnet mot deg eller fra deg (viktig for oss, mange vogner kan ikke brukes med barnet mot den som triller)."

"Vippen til ryggen på babybagen er super. Men det beste med alt er at man kan snu håndtaket"

"Supert med innsektsnett som er inne i kalesja, åpnes lett med glidelås. Håndtaket kan justeres, slik at man lett kan bytte mellom at barnet sitter mot deg eller fra deg."

"Liker gode luftemuligheter, liker den store plassen i bagdelen. Ikke like fornøyd med sportsvogndelen, litt tung som sportsvogn."

"Understellet på vår vogn er sportsunderstellet, dette er litt dyrere enn det som orginalt følger med, men verd hver krone. Veldig god justering av styre og styret kan vendes uten å ta av bag/sittedel hvis det er nødvendig med tanke på sol/vind. 6. fottrekk til sportsvogndelen. Det følger et med men dette er veldig tynt og er helt svart. Det som er ekstrautstyr er mye tykkere og du får det i fargene til vognen."

"Det er ønskelig med extention til selene da dagens barn er ganske lange og det hadde vært flott om ryggen kunne blitt 10cm lenger på sportsdelen. Sønnen min ligger fullstendig klemt i toppen med hodet og superstramme seler og han er lang og bare 17mnd!"

"Fint med rygg som kan settes opp til sete også i vognbag."

"Vi har slitt med at hjullagerene popper ut og må settes på plass med jevne mellomrom...samt at vi noe ofte må pumpe ny luft i hjula."

"God allroundvogn, men ikke spesielt kjøpesentervennlig."

"Integrert insektsnett. Ikke helt sikker på om jeg liker det. Mye styr å rulle det sammen når det ikke er behov for det. I tillegg fester det seg i borrelåsen og blir stygt."

"Det vendbare håndtaket blir fort løst nede ved der hvor man klapper sammen vogna og det er ubehagelig og irriterende å trille vogna."

"Alt ekstrauttstyr er veldig veldig dyrt, det er dumt".

"Tung å trille i oppoverbakke, ellers perfekt å trille".

Les hele saken

Trillekvalitet: 5

Vurdering av hvor god er vogna å trille og svinge på asfalt, fortau, gress, grus og stier.

Vinterføre: 6

Hvor godt vogna egner seg til bruk på snø og annet vinterunderlag.

Sammenslåing: 5

Hvor enkelt er det å slå sammen og sette opp igjen vogna?

Styring og balanse: 5

Lettstyrt og stabil vogn er pluss, kjennes vogna tung å trille og styre, eller vinglete og ustabil, trekker det ned.

Meget stabil vogn. Kommentar fa en av testerne: "Min vogn har classic crome understell og en faktor ift. til hvordan den er å styre, er jo at den ikke har svingbare forhjul. Dette får man derimot om man velger Duo s-understell. (Man får i dag 4 ulike understell til Edge Duo og Mondial: Sport, Classic, Classic chrome og Duo s). Jeg opplever classic chrome-understellet som veldig greit å manøvrere selv om det ikke har svingbare forhjul, og dette er sammenlignet med andre firehjulinger jeg har hatt og prøvd (f.eks sportunderstellet og Simo som føles noe tyngre å manøvrere enn dette).

Justerbart håndtak: 5

Karakter 5 hvis håndtaket kan høydejusteres enkelt, trekk hvis det er vanskelig - karakter 3 hvis håndtaket ikke kan justeres.

Komfort: 6

Pluss for gode stillinger både å sitte og ligge i og enkel justering. Minus for vanskelig justering eller dårlig komfort.

Slitasje: 5

Slitasje, særlig på kalesjen og hjulene, over tid.

Endel kommentarer på at kalesejen blir falmet og slapp i formen. Og: "regntrekket blir fort formløst og revner og da det ikke er laget noe feste til kalesjen, kommer det av og til lett vann inn". "Det burde også gå an å ta kalesjen lenger fremover ved f.eks regnvær. Ellers har kalesjen holdt seg godt"

Rengjøring: 5

Hvor lett kan trekke vaskes? Pluss for trekk som kan tas av og vaskes i maskin.

Bremsekvalitet: 6

Slitasje på bremse/bremsefunksjon etter noe tids bruk.

Plass til handleposer: 5

Oppbevaringsplass under vogna.

Reise med kollektivtransport: 4

Hvor enkelt er det få vogna av og på trikk, buss, tog og t-bane.

Frakt i bil: 3

Tar vogna mye plass? Hvor enkelt er det å få den inn i og ut av bilen?

Mange mener den er enkel å slå sammen, men tung å laste inn i bil. "Dette er en stor og relativt tung vogn. Bør ha stasjonsvogn eller større bil for å lett ta denne vognen ut og inn av bilen." "Den er veldig tung og man må ta av bagdelen for å kunne slå den sammen. Tar også relativt stor plass. Jeg brukte den i bilen i over ett år, så det gikk greit, men bruker den ikke nå som jeg har en som er 10 ganger lettere å bruke i bil".

Plass til vinterpose: 6

Har vogna god plass til en romslig vinterpose, f.eks. Voksipose?

Spesifikasjoner

Produsent Emmaljunga
Pris 8 200,00
Antall hjul 4
Type hjul Gummi
Sportsvogn JA
Kombiovogn/duovogn JA
Joggevogn
Vekt
Målgruppe - barnas alder/vekt
Sittemål
Liggemål
Mål sammenslått
Regntrekk
Insektsnett
Se alle spesifikasjoner

Konklusjon

En av de beste allbruksvognene

Vår karakter

Marit Vebenstad, digitaljournalist

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!