Eksperten svarer

Jentene er forelsket i samme gutt. Vi er sjokkert over hva datteren vår har truet den andre jenta med

Vår datter går i 6. klasse, og hun og en annen jente er forelsket i samme gutt. Nå har sjalusi fått vår datter til å sende jenta stygge trusler. Hva gjør vi? spør foreldrene. Les hva eksperten svarer.

Pluss ikon
SJALUSI: Det er ikke lett å være ung og forelsket. Da kan følelsene ta overhånd.
SJALUSI: Det er ikke lett å være ung og forelsket. Da kan følelsene ta overhånd. Foto: Illustrasjonsbilde Getty Images
Publisert

Spørsmål:

Til vår store forferdelse har vi oppdaget at datteren vår har sendt slemme meldinger til en annen jente i klassen. De er visstnok forelsket i samme gutt, og vår datter har nærmest truet den andre jenta med å drepe henne om hun ikke holder seg unna han!

Jentene går bare i 6. klasse, og vi har selvsagt snakket med datteren vår om dette, men vi er jo veldig redd for at hun skal fortsette på samme måten. Hvor anbefaler du oss å søke hjelp for å unngå det?

Dette er jo ting som har foregått på fritiden, bør vi likevel koble på skolen?

Hilsen lettere sjokkert mor

Svar:

Når barn mobber og truer hverandre på fritiden, påvirker det trolig også klassemiljøet på skolen. Har en jente blitt truet på livet av datteren din, vil det kunne være vanskelig for dem å omgås og samarbeide på skolen.

EKSPERTEN: Robert Mjelde Flatås er høgskolelektor i pedagogikk ved NLA Høgskolen.
EKSPERTEN: Robert Mjelde Flatås er høgskolelektor i pedagogikk ved NLA Høgskolen. Foto: Simen Søvik

Jeg vil anbefale at dere kobler på skolen, for eksempel kontaktlærer og/eller helsesøster. Her kan dere legge frem deres bekymringer.

På den måten viser dere at dere tar ansvar som foreldre, ikke bare i forhold til eget barn, men også i forhold til det å skape et godt og trygt læringsmiljø for barn og unge på skolen.

Det blir videre viktig at datteren deres forstår alvoret av det hun har gjort, og at det å true andre mennesker er alvorlig. Spør gjerne datteren din om hun egentlig «vet hva det betyr, det å true med å drepe»?

Det kan også være lurt i samråd med skolen å koble inn skolehelsetjenesten ved helsesøster, som kan hjelpe datteren din gjennom samtaler til lettere å mestre hverdagsutfordringer av typen å være forelsket i samme gutt.

Hilsen Robert Mjelde Flatås, førstelektor i pedagogikk og skole

Les også (+): Barnet mitt har ingen å leke med. Hva gjør jeg?

Denne saken ble første gang publisert 22/11 2023.

Les også