Spørsmål og svar

Jeg fikk tilsnakk fra barnehageansatt om noe uviktig. Kan jeg si fra at jeg kun ønsker kommentarer på noe viktig?

Er det altså sånn at jeg må finne meg i at ansatte kommenterer og legger seg bort i alt jeg gjør? Barnehagepedagog svarer:

Pluss ikon
TILSNAKK: Mor fikk tilsnakk på noe hun anser som uviktig.
TILSNAKK: Mor fikk tilsnakk på noe hun anser som uviktig. Foto: Getty Images
Publisert

Spørsmål:

Hei

Barnehagen har akkurat åpnet etter ferie, og jeg har allerede fått tilsnakk fra barnehageansatt. Jeg er veldig opptatt av at barnet mitt skal ha alt på stell i barnehagen, både når det kommer til utstyr og klær.

Jeg pleier å klistre på navnelapp på yoghurten i matpakken fordi han synes det er stas. Barnehageansatt mener at det holder å skrive med tusj. Dette er jeg fullt klar over, men vi foretrekker navnelapper.

Er det altså sånn at jeg må finne meg i at ansatte kommenterer og legger seg bort i alt jeg gjør? Eller kan jeg ta det opp med pedagogisk leder at jeg ikke ønsker kommentarer på annet enn ting som faktisk er viktig?

Hilsen meg

Svar:

Hei

Hadde alle barnehageforeldre enda gjort som deg og merket alt fra yoghurt til parkdresser, hadde barnehagehverdagen gått enda bedre opp!

EKSPERTEN: Ragnhild Finstad Eikås er pedagogisk leder i barnehagen.
EKSPERTEN: Ragnhild Finstad Eikås er pedagogisk leder i barnehagen. Foto: Privat

Personalet kan prise seg lykkelig over alle navnelapper og annen merking du gjør av utstyr. Tiden personalet sparer på å slippe å lete seg frem til hvem som eier ditt og datt kan nemlig brukes på nettopp de små individene i barnehagen.

De skal tross alt lære seg livet, å leke, å sosialisere og å utvikle seg i samspill med andre. Og da må de ha tilgjengelige og tilstedeværende barnehagevoksne som kan støtte dem i dette.

Gi beskjed til pedagogisk leder, du, om at kommentarer og tilbakemeldinger kun er ønskelige i forhold til viktige saker.

Hilsen barnehagepedagog Ragnhild Finstad Eikås

Les flere spørsmål og svar om barn og familieliv her

Mer fra Klikk+: Samleside | Foreldre | Historier fra virkeligheten

Denne saken ble første gang publisert 12/09 2023.

Les også