Foreldre og skyldfølelse:

Bli kvitt skyldfølelsen

Ti ting småbarnsforeldre ikke bør ha dårlig samvittighet for.

SEX: Kan være ok å ha selv om man er" uvenner".

SEX: Kan være ok å ha selv om man er" uvenner". Foto: FOTO: Colourbox

Publisert Oppdatert
HOBBY: Fortsett å dyrk dine egne hobbier selv om du er blitt mor eller far.

HOBBY: Fortsett å dyrk dine egne hobbier selv om du er blitt mor eller far. Foto: FOTO: Colourbox

Det amerikanske nettstedet Parenting.com har listet opp flere ting småbarnsforeldre ofte går rundt og har dårlig samvittighet for, men som kanskje ikke er verdt det.

Å bruke sex som problemløser

Som småbarnsforeldre får man mindre tid til å ta tak i samlivsproblemer. Og mange har mindre sex enn før. Bruk sex som problemløser og avslapning, og så kan man ta tak i de vanskelige tingene etterpå.

Les også: Tror ikke foreldrene har sex

Å bare kunne gjøre en ting og være et sted om gangen.

Å ha mange baller i luften anses som en bra egenskap. Men ingen kan gjøre alt og være alle steder samtidig. Prøver du å gjøre alt på en gang vil du gi deg selv og andre (som heller ikke får det til) dårlig samvittighet. Og dessuten sløser du med tid. Å skifte mellom ulike gjøremål tar faktisk tid. Så gjør en ting om gangen og være fornøyd med det.

Å bruke tid på en hobby

Selv om det å dyrke en hobby betyr at du bruker litt mindre tid med barna dine, gjør det deg til en bedre mamma eller pappa.

Å ta en høneblund

Søvn gjør deg mer skjerpet og til stede. De fleste trenger åtte times søvn hver dag, men de fleste småbarnsforeldre sover mindre. Ta derfor en høneblund i løpet av dagen eller ettermiddagen uten å ha dårlig samvittighet.

Å være påkoblet hele tiden

Til tross for at du egentlig skal rydde eller leke med barna, velger du heller å surfe på nettet eller å snakke med venner på telefon eller nett. Ikke ha skyldfølelse eller føl at du kaster bort tid hvis du liker det.

Les også: Verdens enkleste fjernkontroll

Å ikke leke med barna

Det er menneskelig å ikke orke å leke butikk eller bygge lego så lenge om gangen selv om det er med egne barn. Du skal ikke ha dårlig samvittighet for å si til barna dine at du må gjøre noe annet og at de må fortsette å leke selv

MED PÅ LEKEN: Barn kan lære seg å leke alene uten at foreldre alltid er med.

MED PÅ LEKEN: Barn kan lære seg å leke alene uten at foreldre alltid er med. Foto: FOTO: Colourbox

Å spise søppelmat

VENNER: Ta vare på dem selv om du får barn.

VENNER: Ta vare på dem selv om du får barn. Foto: FOTO: Colourbox

For de færreste strekker ikke tiden til for at verken du eller barna kan få et fullverdig og næringsrikt måltid hver eneste middag. Så lenge du ikke har ferdig pizza hver dag, skal du ikke ha dårlig samvittighet for kjappe løsninger på middagsfronten.

Å prioritere venner foran familie

Å bruke tid på venner er ikke bare gøy, men også nødvendig for stimuli. Mange foreldre får dårlig samvittighet for å treffe venner rett etter jobben istedenfor å gå rett hjem. Men å omgås venner er viktig for å være på topp i familielivet og på jobben.

Les også: Gode venner gir bedre helse

Å droppe treningen

Det er ok å droppe en type trening du ikke egentlig liker. Er du støttemedlem på Sats, og aldri bruker det. Ta pengene og gjør noe annet eller finn en annen treningsform. Å gå rundt med dårlig samvittighet for å ikke trene, gjør deg hvert fall ikke sprekere.

Les også: Spar tusenvis på trening

Å bruke barnevakten mye

Å bruke barnevakt for å gå ut og kose deg er ikke noe du skal ha dårlig samvittighet for. Så lenge barna er trygge på dem de skal passe på, har de veldig godt av å bli kjent med andre voksne.

Les også: Blinkende barnevakt

BARNEVAKT: Bra å ha en gang i blant.

BARNEVAKT: Bra å ha en gang i blant. Foto: FOTO:Colourbox

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning