Barn og medier

Barne-TV flyttes fra NRK1

Hvis kabelselskapene ikke er i rute med det digitale bakkenettet, kan du miste Barne-TV. Neste år flyttes sendingene til NRK Super.

KOMETKAMERATENE: Den populære serien Kometkameratene og resten av NRK Barne-TV flyttes fra NRK1.

KOMETKAMERATENE: Den populære serien Kometkameratene og resten av NRK Barne-TV flyttes fra NRK1. Foto: FOTO: NRK/Kaland, Ole

Publisert Oppdatert

NRK Super

NRK Super startet 1. desember 2007

Har siden oppstarten hatt Barne-TV i samsendinger med NRK1

NRK Super sender fra 07.00-19.30. Deretter overtar NRK3.

(Kilde: Wikipedia.no)

Slukkedatoene for analog-tv

9. juni: Agderfylkene

3. november: Sør- og Nord-Trøndelag

17. november: Nordland

3. desember: Troms og Finnmark

(Kilde: Canal Digital)

I forbindelse med rendyrking av NRK1 som nyhetskanal, flyttes Barne-TV fra NRK1 til NRK Super, eller NRK3 som den heter på kvelden.

God fornuft

Redaksjonssjef i NRK Super, Hildri Gulliksen, synes flyttingen er fornuftig.

- Barne-TV-sendingene har gått i samsending med NRK1 siden oppstarten av NRK Super, og nå ser vi at flere og flere barn skrur direkte på NRK Super i stedet for å gå innom NRK1. I helgene fortsetter samsendingen som før.

- Flyttingen er ikke dramatisk, det er heller god fornuft, sier hun. Barn kan også se enkelte av tv-sendingene om igjen så mange ganger de vil, på nettsidene til NRK Super.

Lang diskusjon

Diskusjonen om flyttingen har gått lenge i statskanalen, og kommer ikke som noen overraskelse på de involverte, sier Gulliksen, som ikke tror de mister seere i prosessen.

- Norske barn er så heldige at vi har en kanal rendyrket for dem. Og de finner fram. Dessuten har vi foreldrene på vår side, som gjerne setter det på for barna.

Må du ha dekoder?

Flyttingen er planlagt allerede til neste år. De siste senderne i det gamle, analoge bakkenettet slukkes i desember i år. Da vil man være avhengig av digital dekoder for å få inn TV-signaler gjennom vanlig antenne, skriver nrk.no.

- Når de analoge tv-sendingene slukkes, er kabel-TV det eneste stedet du kan se sendingene analogt. Har du takantenne må du ha digital dekoder. Alle som ser TV parabol har allerede dekoder, forklarer informasjonssjef i Canal Digital, Jørgen Thaule.

Det vil si at mange må gå til innkjøp av digitale dekodere før de drar på hytta, dersom de ikke allerede har gjort det. I løpet av 2009 forsvinner alle de analoge TV-sendingene.

Sendeplikt

NRKs kommunikasjonsdirektør Sigurd Sandvin forsikrer at alle skal ha tilgang til NRK3/Super, også etter nyttår.

- Kabelleverandørene har plikt til å formidle NRK3 analogt, sier han.

- Hvis kabelleverandørene følger lovene og reglene, så er distribusjonen total innen neste år.

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning