Suzanne Aabel (34)

  • Mamma til Michael (6)
  • Journalist og blogger
  • Medforfatter av boka "Mammarådet -16 kvinnelige bloggere om mammalivet i dag".
  • Kjent fra TV-seriene "Forbindelser" på kanal FEM og "Bloggerne" på TV2 BLISS.

KOMMENTAR: Du vet alle planene du hadde før du ble forelder om hva du skulle og ikke skulle gjøre? Det var den gangen...

Mens jeg gikk gravid trodde jeg oppriktig at jeg aldri kom til å gi ungen min sukker på ukedager.

Var sikker på at jeg aldri skulle la han gå fra et halvspist måltid.

At jeg med glans skulle klare det alle andre gnåla om at de slet så fælt med.

Det var jo bare å være konsekvent! Barn trenger bare faste rammer og rutiner.

Vel… Jeg kommer på en del ting jeg sier som jeg en gang i tiden sverget på at jeg aldri skulle lire av meg.

-Hent Ipaden og se en tegnefilm

1. Legg fra deg den tannbørsten vi har ikke tid til å pusse tenner, vi må rekke bussen! Jeg mener det! Kvitt deg med den tannbørsta ASAP!

2. Nei, du kan ikke få bolle, det er mandag. Greit, ta den berlinerbolla med syltetøy da (ikke den for den er med vanilje og det liker du ikke.) Du har jo spist så lite av matpakken din. Men da maser du ikke noe mer om boller igjen denne uken ok?!

3. Kan ikke du hente Ipaden og sette på en tegnefilm, så slipper jeg å løpe rundt og øve på sklitaklinger i flere timer?

4. Hvis du sover en halvtime til kan vi ta taxi til barnehagen.

5. Hvis du ikke tar på deg skoene selv går jeg til jobben, så får du bli hjemme hele dagen alene! (Så truer jeg meg sakte mot døren…Så hyles det så høyt fra stuen at jeg blir redd naboene skal banke på.)

6. Hvis du ikke slutter å spise dopapir får du aldri bruke dopapir igjen! (Altså…)

7. Nei, hvis du ikke rydder opp etter deg NÅ får du bare gå og legge deg, jeg har sagt hundre ganger nå at jeg prøver å jobbe! (Klokka er 17.00) Ungen legger seg jo ikke. Ungen min legger seg strengt tatt aldri. Tror muligens han ligger våken hele natten i en slags hviletilstand og bare venter på at jeg skal våkne igjen.

8. Har du lyst til å flytte til mommo og bestefar? Er det derfor du ikke svarer når jeg stiller deg det samme spørsmålet førti ganger? Jeg veit du hører meg! For nå ORKER jeg ikke mer! Svaret: Jippiiiii!! Jaaaa! (Hos mommo og bestefar vanker det kake, keiserlig behandling og ingen sure miner uansett hva slags faenskap som finnes på. Klart han vil bo hos mommo. Det er jo en eventyrverden! Jeg er bare sur og dum og masete.)

9. Nå må du skynde deg, hvis ikke kommer jeg for sent til jobben! Mister jeg jobben, mister jeg lønna mi, og da får jeg ikke betalt regninger og da mister vi maten på bordet og leiligheten og…DER kunne jeg like gjerne snakket om det kinesiske statsbudsjettet. På kinesisk.

Les hele saken

Se flere saker fra: Suzanne Aabel

Marit Vebenstad, digitaljournalist

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!