Telttur med barn

– Denne utrolige oppfinnelsen har reddet oss mange ganger

Den rutinerte turfamilien med fire barn vet akkurat hvilke ti ting som må med i sekken for å få en vellykket tur.

KOSESTUND: En hengekøye tli barna kan gi foreldrene rom til å ordne teltplassen.
KOSESTUND: En hengekøye tli barna kan gi foreldrene rom til å ordne teltplassen. Foto: Privat
Sist oppdatert

Viggo (36), Isabella (30), Aiko (10), Saga (7), Leo (3) og Lykke (1) er rutinerte på utenetter og telting. Her deler turfamilien ti ting de alltid tar med seg på tur med barna for å lage god stemning (når alt annet viktig er pakket ned, selvfølgelig).

1. Hengekøye

Denne utrolige oppfinnelsen har reddet oss mange ganger når vi har slitne og trøtte barn. Vi kan enkelt slå opp teltet og lage mat mens barna leker seg i hengekøya.

2. Telefon

Foruten de praktiske funksjonene som å ringe, sende melding og ta bilder, hjelper telefonen oss med å roe ned de minste barna på kvelden. De er vant med å sovne til sang og rolig musikk, og ved å kunne spille dette utenfor teltet på kvelden går leggingen mye lettere.

3. Kikkert

Et fantastisk virkemiddel for å få barna til å oppleve og utforske mer av naturen. Kan du se dragen oppe i trærne?

Les også: Alexander (38) var lei av det evige maset i hverdagen – da tok han et eventyrlig valg

4. Marshmallows

<b>TURENS STØRSTE OPPTUR:</b> Barna har spikket pinner selv og venter på turens store belønning.
TURENS STØRSTE OPPTUR: Barna har spikket pinner selv og venter på turens store belønning. Foto: Privat

Hva ville en kveld rundt bålet vært uten marshmallows? Hadde vi glemt denne turfavoritten snakker vi stor skuffelse for barna som står klare med egenspikkede pinner og venter på turens store belønning.

5. Lysslynge

Kosefaktoren øker markant når vi henger opp en lys-slynge i teltet. Vi får et varmt lys som sprer seg i heleteltet, og det beste er at den går på batteri, tar liten plass i ryggsekken, og er en av våre billigste turdingser.

6. Tørkesnor

Barna har en fantastisk tendens til å bli våte, selv på de tørreste turene. Med en tørkesnor kan vi enkelthenge opp barnas våte klær ute i sola, eller inne i teltet.

GLAD TURGJENG: Familien elsker både nærtur og langtur.
GLAD TURGJENG: Familien elsker både nærtur og langtur. Foto: Privat

7. Kvikk Lunsj og varm sjokolade

Med eller uten barn er Kvikk Lunsj en selvfølge itursekken. Toppet med en kopp varm sjokolade itermosen, får vi både belønning for turen og ny energi til å gå videre.

Dette er turfamilien

Hvem: Viggo Rognes (36), Isabella Svahn (30), Aiko (10), Saga (7), Leo (3) og Lykke (1)

Bor: For tiden utenfor Örebro i Sverige der vi utforsker de svenske skogene, men vi trives aller best i norske fjell.

Beste tursted: Vakre Innerdalen i Trollheimen er et sted vi vender tilbake år etter år. Men de aller beste turopplevelsene får vi der vi velger å sette opp teltet vårt, uansett hvor nært eller langt unna hjemmet det er.

Blogger på turfamilien.com: Fordi vi elsker å være på tur med barn. For oss er det luksus å ha tid til å sove i telt, komme oss bort fra det hverdagslige og oppleve nye steder sammen. Les bloggen her!

8. Babycall

Når teltet er satt opp et stykke fra bålplassen, er en babycall perfektfor mamma og pappa, som slipper å bekymre seg for at barna ligger våkne og krangler når vi har vår etterlengtede egentid rundt bålet.

Les også: Flyttet fra storby til fiskevær: «De store spørsmålene meldte seg; Hvem er jeg? Hva vil jeg med livet?»

9. Bøker og spill

<b>LYS I MØRKET:</b> Lommelykt gjør lesestunden magisk. Familien tar også med lysslynge på tur for å lage det ekstra hyggelig. 
LYS I MØRKET: Lommelykt gjør lesestunden magisk. Familien tar også med lysslynge på tur for å lage det ekstra hyggelig.  Foto: Privat

Vi leser alltid en egen bok sammen når vi er på tur. Med en bok som både voksne og barn gleder seg til å lese, er det klart vi nyter kveldene i teltet. Og når det regner ute, er det perfekt å dra fram et spill som UNO, eller noe så enkelt som en kortstokk.

<b>TRYGT MED KOSEBAMSE:</b> Og når babycallen er med kan foreldrene ha litt voksentid etter legging uten å bekymre seg.
TRYGT MED KOSEBAMSE: Og når babycallen er med kan foreldrene ha litt voksentid etter legging uten å bekymre seg. Foto: Privat

10. Våtservietter

Helt seriøst, denne oppfinnelsen kan vi ikke leve uten. Tørkepapir, vaskeklut og dopapir i ett. Våt­servietter er for oss som det sveitserkniven er for MacGyver!

Denne saken ble første gang publisert 25/06 2020, og sist oppdatert 30/06 2020.

Les også