Test av barnesykkel

En av syklene får terningkast seks

Store forskjeller da vi testet barnesykler.

TUNG OG LETT: Vekta er den store utfordringen for mange av syklene i testen. Frog skiller seg klart ut med lavest vekt og minst tråkkemotstand. FOTO: Hanna Sundquist

TUNG OG LETT: Vekta er den store utfordringen for mange av syklene i testen. Frog skiller seg klart ut med lavest vekt og minst tråkkemotstand. FOTO: Hanna Sundquist

Publisert Oppdatert

Om testen:

Vi har testet åtte forskjellige barnesykler for barn i alderen fire til seks år (16-tommers hjul). Kriteriene vi har målt syklene ut fra er følgende:

* Vekt: Jo lettere - jo bedre. En tung sykkel kan fort ødelegge sykkelgleden til de små.

* Bremser: Bremsen skal være såpass nær styret at små barnehender uproblematisk når frem. Også minus hvis bremsen er tung å trykke inn.

* Tråkkemotstand: Barnet skal bruke minimalt med krefter i tråkket.

* Dekk: Det kommer an på bruksområdet, men ofte er det bortkastet med grove offroad-dekk på barnesykkelen. Finmønstrede dekk gir mindre trillemotstand.

* Sittestilling: Barnet skal sitte med rett rygg slik at han eller hun lett kan følge med på trafikken. Det er i tillegg vondt for barnet å sykle med krum rygg. Minus hvis setet kan justeres lengre enn styret. Et bredt styre kan være en fordel med tanke på balanse. 

De to første punktene er mest vektlagt, da vi anså sikkerhet og tyngde på sykkelen som mest vesentlig.

Vi har ikke tatt hensyn til holdbarhet eller pris.

I tillegg til ekspertvurderingene har Ida på fem år prøvesyklet alle syklene, primært som bidrag til vurderingen av de ergonomiske aspektene, som sittestilling. 

Testpanelet:

Hulda Tronstad, informasjonssjef i Syklistenes Landsforening.

Atle Aunaas, leder i faggruppen for barne- og ungdomsfysioterapi.

Tron Høgvold, småbarnsfar, journalist og sykkelentusiast.

Tronstad og Høgvold har hovedsakelig sett på tekniske forskjeller på syklene, mens Aunaas har sjekket hvordan barnet sitter på sykkelen i forhold til hva som er optimalt.

Med kommersielt innhold
Med kommersielt innhold

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning