Hva i alle dager skal du finne på i gaver til de minste i år? Egne barn har du kanskje noenlunde kontroll på, men hva med tantebarn, vennebarn og unger i en alder du ikke kjenner så godt til?

Julegavetips til barn

- Det viktigste å huske er at barn ikke tenker på tid og stress, så ikke gjør det du heller, råder Hanne Bjerknes, eier av Vrimmel leker.

Gaver er ofte et stort tema i familier, og i overflodstanken mener hun det viktigste er å høre med foreldrene før du kjøper gaver, og å la barn skrive ønskelister.

Les også: Tips til 50 supre kalendergaver

- Barn trenger forventninger og noe å glede seg til, men de er ofte fornøyde med en kul pappeske også. Alle har opplevd at esken ofte er det mest spennende når barn pakker opp, sier Bjerknes.

Heidi Demroen, pedagogisk leder i Gardermoen Park barnehage, mener det aller viktigste med gaver er at de er tilpasset barnet.

- Du kan spørre deg selv om hva som gir barnet ditt glede, sier hun.

Ha i bakhodet at jul er en eventyrtid for barn. Jul er sterke barndomsminner, vi husker alle en kjent lukt eller smak. Så gjør det hyggelig.

Her er guiden som forteller deg hva du bør kjøpe til de aller minste:

Les hele saken

Marit Vebenstad, digitaljournalist

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!