Du kan fint få klær av god kvalitet til en rimelig penge.

Ifølge eier av nettbutikken Sam & Sofie, Sissel Frenningsmoen, vil produktkvaliteten absolutt variere, men det er ikke nødvendigvis slik at kvaliteten er proporsjonal med prisen hele veien.

- Men vi føler at flere og flere investerer i god kvalitet uavhengig av pris, sier hun.

- Enkelte er veldig dyktige til å lage solide, komfortable klær. Barneklær utsettes jo ofte for høy slitasje og mange vaskerunder, men de beste merkene klarer å imøtekomme kravene til god kvalitet. Og de fleste foreldre er opptatt av klær med god kvalitet, selv om noen gjerne kler opp barna som om de var den nye Chanelveska, legger hun til.

Nettbutikken fører flere av de mest populære merkeklær til barn, og butikkeieren påpeker at kvalitet er noe som blir viktigere for merkene som vil være i markedet.

Vanlige kjedebutikker er gode alternativ

Yvonne Waatsveen driver nettstedet Shoppemamma.com, og mener at dersom man vil følge med i tiden men synes de store designermerkene blir for dyrt i lengden, kan de vanlige kjedebutikkene være verdt et besøk.

- Her kan man finne overraskende kule barneklær, som følger trendene i markedet forøvrig, for eksempel retro-trenden, som har vært i vinden en stund nå. Klærne er av god kvalitet, hippe og koster en brøkdel av prisen i forhold til en del andre merker, tipser Waatsveen om.

- Også salg kan være gull verdt. Barn vokser fort, og særlig i småbarnsfasen er det veldig lurt å ligge en sesong i forkant - for eksempel kan det å handle neste vinterdresser og ull på salg nå på våren, skjære utgiftene ned til halvparten for deg, sier hun.

Trendy å kjøpe brukt

Frenningsmoen opplever at det nå er trendy å kjøpe brukt. Hun har derfor opprettet en egen salgskategori for brukte barneklær i nettbutikken.

- Det aller meste av barneklær kan være fornuftig å kjøpe brukt. Siden kvaliteten på barneklærne er god og barna ofte vokser fort ut av dem er det flere og flere plagg som kan re-selges og brukes av flere barn. Det kan lønne seg å vurdere slitasje på plaggene og være litt forsiktig med lyse plagg hvor det lett kan være flekker som har blitt permanente, råder hun.

Waatsveen er også for å kjøpe brukte barneklær, og anbefaler nettstedet Finn.no.

- Her kan man få kjøpt det meste til barn for en brøkdel av nypris. Ellers finnes det nettbutikker som spesialiserer seg på second hand, hvor du kan finne gjemte skatter.

Gode «second-hand» tips

På Polarn & Pyret sin nettside kan du kjøpe og selge brukte Polarn & Pyret-klær.

Barneboden.no er en second-hand butikk som primært selger barneklær 0-14 år.

På Fretex kan du finne mange billige skatter av både klær og sko! Besøk en butikk i ditt område.

Kjøp og selg brukte barneklær på Finn.no.

Ta initiativ til en byttekveld sammen med venninner som har barn.

Kule barneklær på nett

www.samsofie.no

www.miinto.no

www.barnelykke.no

www.boozt.com

www.guttelus.no

www.armerogben.no

www.babyshop.no

www.epleskrinet.no

www.lindex.no

www.hm.com

www.nostebarn.no

www.noanoa.no

www.ellos.no

www.zalando.no

www.barnashus.no

Les hele saken

Marit Vebenstad, digitaljournalist

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!