Arbeidsdagen er over, og du sleper de trøtte barnehagebarna dine til butikken. Blodsukkeret er faretruende lavt, og alle er sure. Her får du de smarte middagstipsene.

Løsningen er såre enkel: Planlegging. Det tar ikke lang tid, gir deg bedre hverdager og du slipper å lure på hva du skal ha til middag.

- Tidsklemma dukker opp i alles liv, og det er mange måter å løse den på. Litt planlegging gjør livet så mye enklere. Bruk også helgen til å lage mat som kan spises i flere omganger, sier kokk og skribent, Christopher Sjuve.

Hvorfor ikke bruke et kvarter av lørdagen og sette opp et middagsplott for uken som kommer? Snekre en handleliste, og gjør de nødvendige innkjøpene i helgen. Da slipper dere å stå der mandag ettermiddag med romlende mager.

Les også: Stor guide til sunt familiekosthold

Barnevennlig familiemiddag

Du trenger ikke følge oppskriftene slavisk. Bytt ut noen ingredienser med det du vet barna liker. Noen elsker kylling og laks til middag, andre elsker pasta med kjøttboller.

- Det finnes en million forskjellige smaker. Du må finne ut av hva ungene liker, sier Sjuve, som har to gutter på åtte og tre år.

Den ene liker ikke noe som helst, mens den andre gyver løs på selleristenger og ansjos.

Du vet selv hva barnet ditt liker, så prøv deg frem med egne ingredienser.

Her får du 10 supre oppskrifter på velsmakende og enkle middager - bon apetitt!

Les hele saken

Marit Vebenstad, digitaljournalist

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!