Fru Timian

Matblogger Marit Røttingsnes Westlie.

Engasjert og begeistret matformidler av ukomplisert, ujålete og umåtelig god mat!

Har skrevet ni bøker og mange hundre matspalter.

Lever ut fra filosofien om at god og enkel mat er én og samme ting.

Nå er det jammen meg skikkelig høst rundt oss!

Det betyr en skikkelig langkokt gryte i løpet av helgen. Aldri blir man vel mer sulten enn når man går og kjenner på de deilige duftene fra en gryte som står og småputrer på stekeovnen halve dagen!

Ny ukemeny hver mandag

Fra nå av skal jeg begynne å ha ukemenyen min fast her på Foreldre.no, og det synes jeg er veldig stas!

Jeg håper at du som bruker å være her på Foreldre.no liker ukemenyene mine og får lyst til å prøve ut noen av rettene du også.

Ukemenyen vil inneholde middagsretter med litt av hvert av ingredienser og råvarer.

Fast er det at det hver uke er minst to middager med fisk, i tillegg til hvitt kjøtt, svinekjøtt, storfekjøtt og vegetar.

I tillegg er det en kake eller dessert, og noe du kan bake med gjærbakst.

Nyt maten!

To av mine absolutt store favoritter er med i denne ukemenyen: Guacamole – som jeg serverer sammen med stekt torsk og rotgrønnsaker – og basilikumpesto – som blir å finne i torsdagsmiddagen!

Jeg håper du finner deg noen nye favoritter i denne ukemenyen!

En riktig god uke til deg, og husk: Nyt livet og nyt maten!

Mandag - Stekt torsk med ovnsbakte grønnsaker og guacamole

Torsk er en delikat og god fisk som er ypperlig å servere som familiemiddag. Den har ikke så veldig mye smak i seg selv, men er desto mer takknemlig for å få følge med andre gode smaker. Her råsteker jeg grønnsaker i stekeovnen og lager en tykk og god guacamole som slår følge med fisken.

Råstekte grønnsaker noe av det middagstilbehøret vi spiser aller mest hjemme hos oss. Alle elsker det, det passer til veldig mye forskjellig og det er så lettvint å lage. Når jeg råsteker grønnsaker bruker jeg de grønnsakene som finnes i kjøleskapet. Alt av rotgrønnsaker er perfekt å steke på denne måten.

Klikk her for å komme til oppskriften!

STEKT TORSK MED ROTGRØNNSAKER OG GUACAMOLE © Foto: Fru Timian

Tirsdag - Tomatsuppe med ostelokk

Hjemmelagd tomatsuppe er, etter min smak, skikkelig godt og en helt perfekt hverdagsmiddag. Billig er den også. Og det kan jo være kjekt.

Klikk her for å komme til oppskriften!

HJEMMELAGET TOMATSUPPE MED OSTELOKK © Foto: Fru Timian

Onsdag - Laks og pasta i ostesaus

Jeg bruker ofte kremost i sauser og supper fordi det er enkelt og godt. Og fordi jeg nesten bestandig har en eller form for kremost liggende i kjøleskapet. Her får kremosten og tomatene følge med pastahjul og laksefileter. Luksuriøs middag på kort tid!

Denne middagen har vært en stor favoritt hos både små og store hos oss i mange år!

Klikk her for å komme til oppskriften!

PASTA MED LAKS OG OSTESAUS © Foto: Fru Timian

Torsdag - Pasta med pesto og to sorter pølse

Jeg er særdeles svak for hverdagsmiddager pakket full av smak og som er både kjappe og enkle å lage. Hverdagene for de fleste av oss er jo sånn at vi ikke har masser av tid til å lage middagen. Innimellom føler jeg at det kreves et forrykende tempo for å rekke å lage middag før vi skal løpe videre til en fritidsaktivitet. Heldigvis er denne middagen både rask å lage og særdeles god å spise!

Klikk her for å komme til oppskriften!

PØLSER MED PASTA OG PESTO © Foto: Fru Timian

Fredag - Fredagstaco med hjemmelaget tacokrydder

Det beste tacokrydderet lager du selv! Og det beste av alt: Det tar mindre enn 1 minutt å lage og du kan gjerne lage en stor porsjon når du først er i gang, så trenger du ikke å bruke noe tid på det i det hele tatt når det står taco på menyen neste gang.

Klikk her for å komme til oppskriften!

DET BESTE TACOKRYDDERET LAGER DU SELV! © Foto: Fru Timian

Lørdag - Stekt kyllingbryst med ananas- og chilisalsa

Få en spennende vri på kyllingmiddagen ved å lage en hjemmelaget salsa til! Den passer til annet kjøtt og fisk også, så du kan godt lage dobbel porsjon av den når du først er i gang.

Klikk her for å komme til oppskriften!

STEKT KYLLINGFILET MED ANANAS- OG CHILISALSA © Foto: Fru Timian

Søndag - Kjøttgryte med rødvin

En gryte full av mørt kjøtt og grønnsaker som har fått trekke gode smaker i mange timer, er og blir utrolig godt. Og mange timer, det må en gryte ha. For her bruker du kjøtt som trenger noen timer for å mykne seg opp og bli akkurat så møre som kjøttet i en god gryte bør være.

Klikk her for å komme til oppskriften!

DEILIG KJØTTGRYTE MED RØDVIN © Foto: Fru Timian

Ukens kake - Sjokoladekake med smørkremglasur

Dette er en saftig sjokoladekake med rikelige mengder smørkremglasur. Helt etter min smak! Forhåpentligvis din også.

Klikk her for å komme til oppskriften!

SAFTIG SJOKOLADEKAKE MED SMØRKREM © Foto: Fru Timian

Ukens gjærbakst - Grove pizzasnurrer med kjøttsaus

Disse pizzasnurrene ligger høyt oppe på popularitetsskalaen til både små og store. De kan serveres helt nystekte, de kan fryses for så å tines til en kjapp middag eller de kan halvtines før den puttes i matboksen til poden.Pizzasnurrene er også fine å ha med som nistemat når det trengs litt ekstra oppmuntring.

Klikk her for å komme til oppskriften!

PIZZASNURRER MED KJØTTSAUS © Foto: Fru Timian

Ønsker deg en riktig god uke!

Les hele saken

Marit Vebenstad, digitaljournalist

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!