BLOMSTERDEKORATØREN: Synne (22) er utdannet blomsterdekoratør og har jobbet med blomster i sju år. Hun jobber hos Blomsterenga på Kampen i Oslo.

Det er få som er stoltere enn en liten sønn eller datter som kommer hjem med en haug av store og små blomster plukket i hagen eller grøftekanten.

Det kan imidlertid være vanskelig å få blomsterbuketten til å vare, og i tillegg style den så alle blomstene de har plukket kommer til sin rett.

Vil du lære å lage blomsterkrans til barna? Vi viser deg triksene!

Løvetann og hvitveis, forglemmegei og kløverblomster, alle skal få være med i en barnebukett.

Blomsterdekoratør Synne Weberg hos Blomsterenga på Kampen i Oslo viser i videoen over hvordan du kan fikse barnas bukett til å bli et lite mesterverk med sjarm.

La stilkene gå i samme spiral

- Når du skal sette sammen blomstene er det viktig å tenke på at alle stilkene skal gå i samme spiral. Legg det i spiral i hånda, og pass på at de ikke krysser hverandre, sier Weberg.

Les om se seks kakene du kan lage i rekordfart, og som garantert blir populære!

Fjern også grønt rusk, blader og røtter som stikker opp innimellom blomstene.

Når buketten er ferdig er det viktig å skjære over stilkene.

- Blomsterstilken fungerer som et sugerør, og når blomstene plukkes kutter man av mesteparten av evnen til å ta opp vann. Hvis du skjærer over stilkene åpner du opp igjen, blomstene får direkte kontakt med vannet, og buketten vil vare lenger, forteller hun.

Finn fram et syltetøyglass eller en lav vase som passer i høyde til blomstene, og du kan pynte med barnas selvplukkede blomster.

Les hele saken
Les alt om:

Marit Vebenstad, digitaljournalist

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!