Skal du ut på tur med hele familien i sommer? Ferien står snart for døren og mange av oss er allerede godt i gang med planlegging av reiser, opplevelser og hotellopphold.

Barn synes ofte det er gøy å bo på hotell, men selv om utvalget av barnevennlige hoteller øker er det variabelt hva som faktisk legges i begrepet.

- Tiden da tegnestifter og pommes frites på menyen var det eneste tilbudet for barn, er definitivt forbi, forteller Yvonne Bonanati hos Hotels.com til Foreldre.no

- I takt med at de voksne stiller stadig høyere krav til hotellene, har også etterspørselen etter barnevennlige servicetilbud økt.

På barnas premisser

Bonanati forklarer at det i dag finnes det mange overnattingssteder der barn ikke bare er velkomne, men også kan ta del i skreddersydde aktiviteter, spise spennende mat og underholdes fra morgen til kveld.

- Velger man et hotell som retter ekstra fokus på de minste, vil overnattingen kunne bli en positiv del av ferieopplevelsen for hele familien, forklarer Bonanati.

- Når barna har det bra, har hele familien det bra.

Charlotte Gogstad i Expedia er enig.

- Det skorter ikke på fantastiske hoteller å ta barna med til. Enten man drømmer om sol og strand, eller vil ta med familien på storbytur, forteller hun.

- Hos Expedia kan du nå søke spesifikt etter hoteller med barnevaktservice og barneklubber, noe som er midt i blinken for deg som reiser på ferie med søte små.

Så hva venter du på? Her er noen av hotellene som garantert vil falle i smak hos både store og små:

Les hele saken

Marit Vebenstad, digitaljournalist

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!