Kort sagt:

+ Lav vekt.

+ Enkle spenner.

+ Praktisk lomme foran.


- Misvisende aldersspenn i merkingen

- Manglende justeringsalternativer.

Dette er en tursekk, som skal kunne fungere som skolesekk. Den er vurdert ut fra kriteriene bærekomfort, justeringsmuligheter og praktiske løsninger.

Den er med i testen fordi Helsport har opplyst at den kan brukes som skolesekk og gjerne ville ha den sammenlignet med andre skolesekker.

- Det står at denne sekken passer for barn i alderen 7 til 15 år. Et barn vokser utrolig mye på den perioden, så jeg skjønner ikke hvordan sekken kan passe optimalt i åtte år, sier Paulik.

- Jeg skulle ønske at brystreimen gikk an å justere lengre opp. For en sjuåring kan denne komme ned på magen. I tillegg finner jeg ikke innstrammingsmuligheter på sidene, noe som gjør at denne ikke er så optimal for turbruk heller, sier Opstad Nilsen.

- Denne sekken er like stor som min egen. For et barn er det nesten like optimalt å gå med en rimipose i hver hånd, sier Paulik. 

Ellers får sekken pluss for at spennene er enkle å håndtere og at den er utstyrt med praktiske lommer. I tillegg er vekten lav.

- Skal man kjøpe sekk må man uansett selvfølgelig prøve sekken på for å finne ut om den passer. Vi sier at sekken kan passe i spekteret 7-15 år, sier produktutvikler i Helsport, Jarle Nårud.

- Angående innstrammingene på sidene, brukes de så godt som aldri av barn. Vi har derfor valgt å utelate de til fordel for en sekk som er ryddig og så enkel som mulig å forholde seg til, sier han. 

Les hele saken

Justeringsmuligheter : 3

Sekken bør være utstyrt med regulerbare stropper over brystet, hoften og øverst på skulderreimene. Det bør også gå an å smalne inn sekken på sidene.

Brystreimen skulle ha gått an å stille lengre opp. I tillegg går det ikke an å smalne inn sekken. Pluss for at den kan strammes i toppen.

Praktiske løsninger : 2

Det bør være lett for barn å skjønne seg på justeringsmulighetene. I tillegg er det viktig at sekken har en romslig lomme innerst for å plassere de tyngste bøkene.

Enkelt å håndtere spennene. Romslig hovedrom med en praktisk, smal lomme ytterst. Minus for misvisende aldersanbefaling.

Bærekomfort: 3

Fleksible løsninger og god komfort i ryggplaten. Lav vekt er et pluss.

Lett sekk, pluss! Ryggplaten er ellers helt myk, noe som er greit i første- og andreklasse, men som kan bli problematisk om det skal bæres tungt.

Utstyr og reflekser: 3

Ekstrautstyr som regntrekk eller gympose, samt gode reflekser, er et pluss.

Pluss for reflekser på alle sidene. Ellers er det ikke så mye annet som følger med.

Spesifikasjoner

Produsent Helsport AS
Pris 545,00
Utsalgssted xxl, helsport.no

Konklusjon

Denne passer mest sannsynlig bedre til tenåringen.

Vår karakter

Marit Vebenstad, digitaljournalist

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!