Kort sagt:

+ Praktiske løsninger.

+ Mulighet for innstramming på sidene og i topp.

+ Oppgitte høydeanvisninger i rygg.

+ Sekken står av seg selv.

+ Enkel hovedspenne med magnet.


- Testens dyreste sekk.

- Testens tyngste sekk.

- Knotete knyting innvendig.

Denne er lik Ergobag rasBEARy på det meste, men er litt annerledes: Mens rasBEARy har vanntett bunn, er ikke denne garantert vannavstøtende.

I tillegg er det ikke mulig å feste på en "safety pack" du kan kjøpe i tillegg som består av reflekser som kan glides på. Sett bort ifra det er de identiske.

Siden det ikke er mulighet for å glide på ekstra reflekser her, synes testpanelet det er litt for lite reflekser i forhold til det optimale. 

Les hele saken

Justeringsmuligheter : 6

Sekken bør være utstyrt med regulerbare stropper over brystet, hoften og øverst på skulderreimene. Det bør også gå an å smalne inn sekken på sidene.

Sekken har alle de nødvendige justeringsmulighetene for at sekken skal sitte optimalt.

Praktiske løsninger : 4

Det bør være lett for barn å skjønne seg på justeringsmulighetene. I tillegg er det viktig at sekken har en romslig lomme innerst for å plassere de tyngste bøkene.

Pluss for en magnetspenne som er enkel å håndtere. Minus for at innstrammingen innvendig i sekken må knytes manuelt, som kan være vanskelig for et barn på 6-7 år.

Bærekomfort: 3

Fleksible løsninger og god komfort i ryggplaten. Lav vekt er et pluss.

Pluss for at det går an å justere skulderreimene opp og ned. Minus for at platen kan komme langt opp i nakken om en justerer skulderstroppene ned.

Utstyr og reflekser: 2

Ekstrautstyr som regntrekk eller gympose, samt gode reflekser, er et pluss.

Her følger det ikke med noe ekstra. Regntrekk og reflekser må kjøpes i tillegg. Likevel er sekken utstyrt med noen reflekser som sitter fast.

Spesifikasjoner

Produsent Ergobag
Pris 999,00
Utsalgssted skolesekker.no, Eldorado bokhandl i Oslo og hos Read Entertainment AS

Konklusjon

God sekk, men noe dyr i forhold til hva du får.

Vår karakter

Marit Vebenstad, digitaljournalist

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!