Kort sagt:

+ Inneholder glycerin.

+ Inneholder ikke SLES.

+ Dufter godt.


- Parfyme står langt opp på innholdsfortegnelsen.

- Inneholder mange unødvendige ingredienser.

- For høy pH-verdi.

Denne såpen har en pH-verdi på seks, noe som ikke er kritisk, men som kan åpne huden og gjøre den tørr. Spesielt på barn bør pH-verdien være lavere.

– På lik linje med flere av de andre såpene i testen er det svært mange stoffer her. Jo flere stoffer, jo flere er det mulig å reagere på, sier Hansen.

– Pluss for at det er tilsatt glycerin, som er et pleiende og naturlig fuktbindende stoff. Det er også positivt at denne ikke inneholder SLES, men et surfaktant eller rensestoff som er hakket mildere, sier Rakeie.

Såpen har en god duft og er behagelig på huden. Etterlater huden noe tørr, som sikkert kommer av den høye pH-verdien.

Les hele saken

Mildhet: 3

En god dusjsåpe skal ha så lite hudirriterende stoffer som mulig.

Stort pluss at såpen ikke inneholder SLS, som er en mildere erstatning til SLES. Likevel står parfyme høyt opp i innholdsfortegnelsen, noe som ødelegger såpens mildhet.

pH-balanse: 3

Hudens pH ligger på 4,9 – 5,5. Derfor bør såpens pH ligge mellom disse tallene. Det er spesielt viktig at tynn barnehud behandles med riktig pH-verdi slik at huden ikke blir tørr.

pH-verdien på seks er litt for høy.

Ingredienser : 3

Pluss for pleiende tilleggsingredienser, minus for unødvendige tilsetningsstoffer.

Inneholder glycerin, noe som er et pluss. Ellers er lista veldig lang, noe som tilsier at såpen inneholder en rekke unødvendige stoffer som en potensielt kan reagere på.

Rengjørende virkning: 4

Fjerner såpen skitt og smuss uten å etterlate huden tørr?

Behagelig såpe å bruke som virker effektig og dufter godt. Huden er litt tørr i etterkant, noe som sikkert kommer av den høye pH-verdien.

Spesifikasjoner

Produsent
Pris 49,50

Konklusjon

Ok såpe med litt for høy pH-verdi og unødvendig mange ingredienser.

Vår karakter

Marit Vebenstad, digitaljournalist

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!