Et skianlegg i Sverige lanserte følgende slagord for noen år siden: «Når barna har det bra, har mamma det bra, og da har pappa det bra også». Det kan være mye sant i dette.

Les også: Få barna i bakken tidligst mulig

Skilærer og barneparkering

Unger som mestrer skiutstyret sitt får utvilsomt en bedre skiferie. Og om verken mamma eller pappa egner seg som skilærer, kan denne oppgaven med fordel outsources til en profesjonell instruktør.

Mange anlegg tilbyr barneparkering og afterski for barn, noe som gjør at de voksne kan få stått litt på ski alene også. Bonusen er ofte nye venner.

Gratis for småbarn

Så var det pengene … Ikke alle har råd til å bruke tusenvis av kroner på en skiferie, men det trenger dere heller ikke. Om ungene er under 6 år, kjører de gratis med voksne, og noen tilbyr skiuker for en femtilapp for barn.

Det er også mye å spare på å leie hytte sammen med andre. Ta med matpakke og termos i bakken, så kan dere nyte mat og drikke i varmestua. Og om dere ikke har utstyr til alle, kan det leies, eller kanskje dere kan låne av venner?

Og husk … ikke alle unger orker å være ute hele dagen, så kanskje det er bedre å kjøpe klippekort enn dagskort.

Spire til vinterglede

Skiferie trenger heller ikke bety at dere er i bakken hver eneste dag. For ungene kan det være nok at dere er sammen ute. Hvis barna stritter imot å spenne på seg skiene, er det i hvert fall lurt å stagge egne forventninger. La heller ferien være en spire til vinterglede med kjærlighet til snø og skikjøring. Det viktigste er, tross alt, å skape entusiasme og motivasjon hos de små!

Under finner du en oversikt over de største skidestinasjonene i Norge.

Les hele saken

Barnas beste skiferie

Marit Vebenstad, digitaljournalist

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!