Test av pulk

Fjellpulken Barnepulk art. No 101

Beste allrounder.

BESTE ALLROUNDER: Fjellpulken Barnepulk art. No 101 vinner denne testen med sine seks poeng.

BESTE ALLROUNDER: Fjellpulken Barnepulk art. No 101 vinner denne testen med sine seks poeng. Foto: Foto: John Arne Tungen

Publisert Oppdatert

Kort sagt:

+ Solid og god plass

+ Stabil og sikker

+ Generelt gode løsninger

+ God skjerm fremheves av alle testerne

- Ikke høydejustering på selen på ryggen

ROM: Pulken har et ekstra rom bak på ryggen.

ROM: Pulken har et ekstra rom bak på ryggen. Foto: Foto: John Arne Tungen

Produsent: Fjellpulken, telefon 61 05 40 00.

Pris: 7690 kroner.

Vekt: 11 kilo.

Ytre mål pulk: Lengde 131x B 53 (60 centimeter med veltebøylene) x Høyde cirka 25 centimeter (med skjermen kneppet av)

Vannsøyle overtrekk: 800 millimeter.

Annet: Leveres med drag, sele, rygg, skjerm og veltebøyler som monteres på siden av pulken. Transport-/varetrekk kan kjøpes til.

Montering

Veltebøylene på siden og festebraketten til vindskjermen er ikke montert fra fabrikk. Dette er ingen stor utfordring, men du trenger et skrujern og en skiftnøkkel (eventuelt tang/koppløkkelsett). Enkelte butikker selger pulkene ferdig montert.

Kommentar

Dette er klassikeren fra Fjellpulken. Har eksistert i mer enn 45 år, men har vært gjenstand for stadige forbedringer og utvikling både når det gjelder design og praktiske løsninger. Pulken leveres komplett. Det eneste som en bør vurdere å kjøpe, er et transport-/ oppbevaringstrekk

Spesifikasjoner

Produsent Fjellpulken
Pris 7690

Konklusjon

Utforming og bruk

Fjellpulken er litt lengre, bredere og høyere enn Telemark fra Norpulken, men også Fjellpulken får plass i skibokser med litt størrelse.

Fjellpulken blir merkbart mindre enn Komfort fra Norpulken. Det er ikke all verdens plass til ekstrautstyr i pulken, men det en trenger til barnet og litt til går som regel bra. Det kommer selvsagt også an på hvor stort/langt barnet er.

Pulken har mange gode løsninger og det aller meste oppleves generelt solid og gjennomtenkt. Overtrekket har to parallelle glidelåser som gir veldig god tilgang til pulken og barnet.

Glidelås bak setet som gir en smart plass til småsaker en trenger underveis, for eksempel solkrem, kamera, ekstra lue og votter. Helt i front lukkes trekket med en borrelås. Her må en være påpasselig slik at denne lukkes skikkelig. Vi opplevde flere ganger at denne gikk opp med det resultatet at det kom inn snø, noe som selvfølgelig ikke er bra.

Selv om dette nok må regnes som en brukerfeil kunne kanskje den ene glidelåsen gått i bue om fronten for å utelukke denne muligheten.

Det følger med en isolasjonsmatte med cirka 1,5 centimeter tykkelse. Skjermen er sotet og beskytter mot sollys og UV stråling. Skjermen kan vinkles etter ønske og om barnet er lagt ned i pulken og skjermen er lagt helt ned mot barnet gir den god beskyttelse mot vind og nedbør.

I denne stillingen gir den også god beskyttelse til barnet om pulken skulle velte helt rundt. Denne løsningen med justerbar skjerm gjør det også veldig raskt og enkelt å sjekke barnet underveis mens en er på tur. Pulken har en enkel slepeline.

Draget har toveis fjærer som virker støtdempende og minker følelsen av rykk og napp, det er sammenleggbart og kan svinges rundt og legges under pulken. Det bygger et par centimeter om pulken transporteres med draget under pulken.

Draget festes til pulken ved at det presses inn i to halvmåneformet fester og sikres med to reimer. Dette fungerer bra og gjør det enkelt å ta av draget om en ønsker.

Ryggen er justerbar og er noe fjærende. Ryggen er utstyrt med en sele som spennes over barnets mage/bryst. Denne kunne hatt mulighet til justering i høyden for optimal tilpasning til barn av ulik lengde. Trekkselen virker solid, har skulderreimer og oppleves behagelig i bruk.

Vi har lite å utsette på dette produktet. Om vi skulle trekke fram noe måtte det være at det som vi har nevnt angående borrelåsen i front og manglende høydejustering av selen på ryggen.

Ellers oppleves pulken retningsstabil, den er lett å håndtere, draget er behagelig i bruk og den har et moderne design.

Vår karakter

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning