SURROGATMOR

Fødte datterens trillinger

Da datteren ikke kunne føde barn, steppet moren på 56 år inn som surrogatmor.

BAR FRAM BARNEBARN: Bestemor og surrogatmor Jacilyn Dalenberg (t.v.), datteren Kim Coseno (t.h.) og hennes mann Joe Coseno sammen med trillingene på Hillcrest Hospital i Ohio, USA.

BAR FRAM BARNEBARN: Bestemor og surrogatmor Jacilyn Dalenberg (t.v.), datteren Kim Coseno (t.h.) og hennes mann Joe Coseno sammen med trillingene på Hillcrest Hospital i Ohio, USA. Foto: FOTO: AP/Hillcrest Hospital/Scanpix

Publisert Oppdatert

Tanken bare ramlet inn i hodet mitt, og jeg tenkte at hvis jeg kunne være surrogatmor, så ville jeg gjøre det

Den 56 år gamle bestemoren, Jacilyn Dalenberg fra Ohio i USA, fødte trillinger 11. november, og er i fin form allerede.

- Jeg føler meg som meg selv igjen, og er klar til å dra tilbake på jobb, sier Jacilyn Dalenberg til det amerikansk tv-programmet Good Morning USA.

LES OGSÅ: Fikk sitt andre barn med surrogatmor.

Før termin

Bestemoren fødte tre velskapte jentebabyer, Elizabeth Jacilyn, Carmina Ann og Gabriella Claire. Trillingene ble født ni uker før termin, og er fremdeles på sykehuset, men ifølge barnas mor, Kim Coseno, kommer de snart hjem.

Kim og mannen Joe Coseno møtte hverandre for første gang for seks år siden. De giftet seg, og drømte om å utvide familien. Kim har to barn, Brittini og Colin fra før, men ønsket flere barn.

En operasjon har gjort det umulig for Kim å føde barn selv, og paret har ikke fått lov å adoptere. Paret hadde nesten mistet håpet om å få barn, da Kims mamma sa hun kunne være surrogatmor.

- Tanken bare ramlet inn i hodet mitt, og jeg tenkte at hvis jeg kunne være surrogatmor, så ville jeg gjøre det, sier Dalenberg til Good Morning USA.

LES OGSÅ: Gjør det for å hjelpe.

Verdens eldste

Dr. Robert Kiwi sier det er svært sjelden at kvinner på hennes alder kan bære fram barn, og i alle fall tre. Bestemoren måtte gjennom en rekke tester for å sjekke at det var trygt for henne å bære fram barn, og det gikk to år før hun ble gravid. Hun er høyst sannsynlig verdens eldste surrogatmor, og i alle fall den eldste som har fått trillinger. Datteren Kim er overlykkelig over det moren har gjort for henne og mannen.

- Hun har ofret så mye av sin tid på oss, og satt livet sitt på vent i to år. Dette er den beste gaven jeg noen gang har fått i livet, sier datteren Kim.

LES OGSÅ: Postitive til surrogatmødre.

LES: Flere saker om foreldre og barn.

VERDENS ELDSTE SURROGATMOR: Jacilyn Dalenberg (t.v.), datteren Kim Coseno og hennes ektemann Joe Coseno snakker om hvordan det vil bli for Jackilyn å bære frem datterens barn.

VERDENS ELDSTE SURROGATMOR: Jacilyn Dalenberg (t.v.), datteren Kim Coseno og hennes ektemann Joe Coseno snakker om hvordan det vil bli for Jackilyn å bære frem datterens barn. Foto: FOTO: AP/Scanpix

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning