Når barnet ligger på magen, blir ryggmusklene sterkere. Det kommer godt med når babyen etterhvert skal opp og frem.

Trives på magen

Nå trives også barnet bedre i mageleie. Det får hodet godt opp fra underlaget og har god oversikt over hva som foregår i rommet. Har barnet en fargerik leke å se på, eller enda mer spennende, mamma og pappa sammen med seg på golvet, kan barnet holde ut ganske lenge på magen.

Korte økter

Blir babyen sliten, kan du heller legge det flere korte økter på magen istedet for få og lange økter. Om ikke lenge vil barnet stortrives i denne stillingen. Barnet støtter seg nå på underarmene og åpner hendene sine av og til. Noen ganger krafser han/hun med fingrene mot underlaget.

Godt for balansen

Balanseevnen styrkes ved å ligge mye på magen. Balansen utvikles ved koordinering mellom høyre og venstre hjernehalvdel. Når barnet ditt ligger på magen, må det bruke hele kroppen for å holde balansen helt fra lillefingeren på høyre til lillefingeren på den venstre.

Impulser

Når barnet ligger på magen og trener balansen, går det dermed mange impulser mellom hjernen og kroppen. Disse impulsene går på tvers av hjernehalvdelene, for høyre hjernehalvdel styrer venstre hjernehalvdel, og motsatt. Derfor utvikler barn som ligger mye på magen, bedre balanse senere i livet!

Tilbake til barnets 4. måned.

Les hele saken