Annonse

For to uker siden skrev Foreldre & Barn om ei jente som fikk hull i ørene da hun var fire måneder.

At dette temaet engasjerer, er noe de mange og sterke reaksjonene fra brukerne av dette DinBaby-forumet vitner om.

Best med skolealder

I en avstemning utført av Foreldre & Barn svarer 50 prosent at de synes 6 til12 år er den beste alderen for barn å ta hull i ørene.

26 prosent mener man bør vente til tenårene.

9 prosent synes det er best å få tatt hull i ørene på barna innen de fyller 1 år.

12 prosent oppgir at man bør vente til barna er 5 år.

Kun 3 prosent synes det å ta hull i ørene på barn er mest passende mens de er mellom 1 og 2 år.

Share

Ikke overraksket

- Jeg er ikke overrasket over disse resultatene, sier daglig leder Maja Bjerke ved Nikita frisør i Oslo City.

Folk spør jo om ungen er gutt eller jente ... Da er det flott, synes jeg, at man kan ta hull i ørene for å gjøre det klart hva slags kjønn det er

- De fleste som kommer til oss for å få hull i ørene, er barn i denne alderen. Men det er også noen som er yngre, sier hun.

1106 brukere har stemt til nå.

Her er noen av reaksjonene fra forumet:

Burde vært forbudt

- Dette er et overgrep mot barn og burde være forbudt i Norge. Barn under 8 år kan ikke selv gjøre rede for eller forstå konsekvensene av det å ha hull i ørene eller andre steder, for den saks skyld. Har selv to jenter, og den ene ønsket å ta hull i ørene, noe vi ordnet ved 8-årsalderen. Den andre er 15 og ønsker ikke å ha hull i ørene. Foreldre har ikke noe med å mene noe om barnet skal ha hull i ørene.

- Jeg ser ikke noe galt med å ta hull i ørene på en liten baby. Har selv en jente på 4 år som jeg tok hull i ørene på da hun var 1 år. Det gikk så fint, og hun har aldri hatt noe plager med det siden.

Hva mener du er riktig alder? Si din mening i forumet!

Fint og feminint

- Det er forfengelig, overfladisk og egoistisk. Det sier mye om foreldrene ... De ser på ungene sine som personlige smykker og leketøy.

- Hull i ørene til små barn har vært praktisert i flere hundre - kanskje tusen - år i østen uten at det har vært noe problem. Hvorfor må det være så stor sak her i Norge?

- Jeg er selv norsk og min mann også, så vi gjorde det ikke på grunn av kultur, men rett og slett fordi jeg syntes det var fint å se jenta mi så feminin. Flere ganger spør jo folk om ungen er gutt eller jente, for det er ikke lett å se forskjell når barna er så små, så da er det flott, synes jeg, at man kan ta hull i ørene for å gjøre det klart hva slags kjønn det er.

Kommentarer

Vi setter stor pris på kommentarer og inspill i debattene våre.

Vi setter stor pris på kommentarer og inspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar og hjelper oss å bli bedre!

Anniken er tobarnsmor og hopper i fallskjerm:

Ikke nok å bare være mamma

Tidligere modell og basehopper Anniken Binz klarer ikke bare å være hjemme med mann og barn. Av og til må hun ut og utfordre skjebnen.

Foreldre uten filter:

Fortell nybakte foreldre sannheten

- Vi går der med kråkereir-sveis, gulpeflekker og poser under øynene på størrelse med de blå IKEA-bagene, og tenker at nå er livet relativt pyton.

Vil du vite barnets kjønn?

11 argumenter for og imot

De fleste vil vite om det blir gutt eller jente, men det finnes også gode grunner til å holde på spenningen.