Er du en av de fedre som har vært misunnelig fordi du ikke kan få samme nærheten til barnet ditt som mor får gjennom amming?

Tidligere har Klikk.no skrevet om hvordan menn også kan ha noe melk i brystene, og at de trolig ved stimulering også kan amme. Nå har amerikanske Christa Anderson utviklet et produkt som skal gi noe av samme nærhet, og være nesten like praktisk som å amme selv - og som kan brukes av både menn og kvinner.

En ledig hånd

Produktet det dreier seg om er en slags sele, eller hylster, som kan brukes til å mate babyer med enten morsmelk eller erstatning. Produktet som Anderson har kalt Nurse Me Tender, er tiltenkt menn, kvinner, besteforeldre og andre som skal gi barnet mat, og vil trolig være i salg fra våren 2012.

Christa Anderson og mannen fikk ideen til ammepuppen under ammeperioden til den yngste sønnen.

- Jeg ammet i 10 måneder, og vi hadde en rutine hvor jeg ammet og samtidig leste en godnatt-historie. Når jeg ikke kunne amme, tok mannen min over med flaske, men klarte ikke å lese samtidig som han gav babyen mat. Når jeg byttet fra pupp til flaske merket jeg selv hvor vanskelig det var - ikke bare med boken, men for å gripe etter en klut til babyens ansikt, ta telefonen, spise etc. Jeg savnet å ikke ha en ledig hånd, sier Anderson.

Nurse me tender

SPENN PÅ: Slik ser ammeselen "Nurse Me Tender" ut når den ikke er i bruk. © FOTO: Produsenten.

Nærhet og kontakt

Nasjonal kompetansetjeneste for amming er opptatt av at barnet skal ha mye hudkontakt.

- Vi anbefaler både menn og kvinner å ta av seg på overkroppen for å få mye hudkontakt med den nyfødte, sier Mette Ness Hansen, jordmor og rådgiver i Nasjonal kompetansetjeneste for amming i en artikkel på Klikk.no.

Christa Anderson understreker at selv om hovedfunksjonen til ammepuppen er å gi omsorgspersonen en ledig hånd samtidig som babyen holdes riktig, så gir den også nærhet og kontakt hele tiden mens babyen får melk.

Hansen sier at det trolig ikke er så uvanlig at far tilbyr babyen brystet sitt til kos.

- Vi vet at noen gjør det. Babyer suger på det de får tak i, og jeg vet om menn som har tilbudt babyen en finger, nesetippen eller brystvorten som barnet kan suge på, sier Ness Hansen i artikkelen på Klikk.

Menn som ammer

AMMEHJELP: Mr.Milker er et annet, liknende produkt som selges gjennom den amerikanske teleshopen "Great Inventions". Vidunderet koster rundt 300 kroner, men selskapet leverer foreløpig ikke til Norge. © FOTO: Produsenten

Når du ikke kan amme

Kanskje kan ammepuppen dermed være en mulighet for far til å komme nærmere barnet sitt. Anderson mener at hun har kommet veldig nær selve "amme-handlingen" med produktet sitt.

- Når du bruker amme-hylsteret, så fornemmer du barnets suge-bevegelser. Dessuten må du støtte barnet på samme måte som ved amming, sier hun.

Selv om mange kanskje ler av dette produktet, så er det ingen tvil om at det også i Norge er folk som sliter med å amme. Ammepuppen kan være et alternativ for dem.

- Ammepuppen er et godt alternativ for foreldre som ikke kan, eller vil amme, sier Anderson.

Er dette noe dere ler av, eller ser dere at "pappapuppen" har potensiale? Bruk kommentarfeltet under.

Følg oss på Facebook - trykk på liker!

Foreldre & Barns iPad-utgave er på over 140 sider og koster 49 kroner i Apples App Store.

Les hele saken