Enkelte ivrige foreldre bruker flere timer hvert år på å klippe ut brannmenn og andre figurer og lime dem på duker og kopper, men er strevet nødvendig?

Les også: Bursdagsbarnet bestemmer prisen

En liten guide rundt i nettets forgreininger på kryss og tvers av landegrenser, kan hjelpe deg å finne alt du trenger til akkurat ditt barns yndlingstema, om det er dinosaurer, riddere, hundevalper, pirater, prinsesser, ponnier eller brannbiler - eller produkter relatert til gamle barne-tv-serier som Byggmester Bob, Sesam Stasjon og Teletubbies.

Ideer

Godteprodusenten Candy King har laget en bursdagsplanlegger. Den fungerer helt greit, men her får du bare standard tema. Nettsiden Party411 er også fin å bruke til inspirasjon.

Her kan du få hjelp hvis barnet ditt ikke har sterke meninger om hvordan bursdagen skal være, og enkelte innganger til kjente barne-tv- og Disney-tema.

Er du veldig oppsatt på å gjøre masse arbeid selv, har nettsiden Amazing Moms en haug med tidkrevende forslag.

Les også: Mer og mer lik mamma

Produkter

Produktfoto

DRØMMEBURSDAG: Enkelte nettbutikker har allerede satt sammen store pakker som inneholder kopper, askjetter, servietter, duk og dekorasjoner. © Foto: Partypacks.com

Produktfoto

GAMMELT NYTT: Det er år og dag siden Thomastoget var nytt. Likevel ruller og går serien en gang i året på NRK, og inspirerer barna til temabursdag. Men hvor får man tak i askjetter og kopper? © Foto: Partypacks.com

En av de mest omfangsrike nettbutikkene i forhold til produkter temabursdager er Birthday in a Box og Party Delights . Begge disse nettbutikkene er stappet med bursdagsprodukter til alle mulige tema og drøssevis av kjente figurer.

En kar som det kan være vanskelig å finne askjetter og kopper til, er Byggmester Bob, men Great Little Parties har dette også.

Temafest

Temafester utover produktbaserte tema, er også en idé som kan bli vanskelig å gjennomføre - særlig om du bor et stykke unna Oslo og Festmagasinet Standard.

Da kan nettbutikken Temafest være et alternativ. Har du godt med penger og vil spandere sjenerøs underholdning på barna, tilbyr Barnas Dag både klovner og hoppeslott.

Har du derimot lite penger om dagen, har Sparetips gode råd, men de betinger egeninnsats.

For mange barn er både 17. mai og barnebursdagen synonymt med pølser. Da kan du klaske til med "pølse" som tema, og bestille en "pølsekoffert" med alle produktene du trenger.

Mat

Prinsessekake

GJØRE NOE SAMMEN: Ønsker den lille prinsessen seg verdens flotteste prinsessekake, kan dere lage en fra bunnen av sammen. Det er ikke så vanskelig som det ser ut som! © Foto: Klikk.no

Produktfoto

VANSKELIGE TYPER: Brannmann Sam og Byggmester Bob lever i beste velgående på norske tv-skjermer, men det kan by på en utfordring å finne bursdagsprodukter med trykket deres på. © Foto: Greatlittleparties.co.uk

Produktfoto

STOR I HJEMLANDET: Sesam Stasjon-figurene er vriene å finne i Norge, som Elmo. I hjemlandet USA lever han derimot i beste velgående, og har den siste tiden nærmest blitt en kultfigur. © Foto: Partysupplieshut.com

Din Mat har samlet en rekke alternativ til de tradisjonelle "fettbursdagene". Men det er klart, pølser er pølser.

Her finner du Klikks egne pølseoppskrifter. De største produsentene - Gilde og Spis har selvfølgelig også en haug med varierte oppskrifter på pølser. Og er du litt vill og gal kan du lage dine egne pølser fra bunnen av.

Avansert, men itt enklere, er det å lage prinsessekake etter Klikks oppskrift, eller gelé, hjemmelaget godteri, tog-kake og smilemuffins med innebygget overraskelse.

Les også: Barn trener seg syke

Hva koster det?

Alt i alt vil disse produktene koste litt mer enn standardpakka du får på Rema, men til gjengjeld får barnet drømmebursdagen sin - samtidig som du sparer verdifull tid på klippe-lime-aktiviteter etter barnas leggetid.

Sjekk hver enkelt nettsides leveringsbetingelser for å finne tilgjengelighet og priser, da noen utenlandske nettbutikker ikke sender til Norge.

Les også: Fra bisarr babe til moden mamma

Skulle du komme over noen som ikke tradisjonelt leverer der du bor, kan du sende en e-post til nettsidens kontaktperson og høre om de vil gjøre et unntak. De fleste stiller seg positivt til dette i og med at du betaler frakten, og bakgrunnen for ikke å levere hit er som oftest at de ikke er klar over at det er et marked for deres produkter her.

Les også:

Budapestrull - ukens kake

Disse naturmidlene virker ikke

Hytte på sjøen

Slik legger du ferdigplen

Les hele saken

Marit Vebenstad, digitaljournalist

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!