Kort sagt:

+ Praktiske småbokser med lokk

+ Holder grønnsaker sprø og friske

+ Enkel å lagre i skap og kjøleskap

+ Hygienisk


- Ikke plass til yoghurt

- Brødskiver kan bli litt tørre

- Tar stor plass i oppvaskmaskin

- Lokket vanskelig å åpne

Stor matboks som likevel ikke er optimal, fordi den er for lav til at det for eksempel er plass til yoghurt.

Les hele saken

Praktisk løsning : 5

Størrelse ift å få plass til det man trenger, er rommene logiske ift praktisk bruk (plass til yoghurt, frukt?), hvor mye plass tar boksen i sekken, kan den stables i kjøkkenskapet, materialvalg, design, etc.

Dette er en stor matboks der det følger med flere små bokser som kan brukes til å oppbevare innhold adskilt. Det er praktisk at man kan ha brødskiver i hovedrommet, og frukt/grønnsaker/annet i bokser. Boksen er stor, og tar litt for mye plass i en skolesekk. Hovedboksen er også for lav til at det er plass til yoghurt. Det at den er helt firkantet gjør at matboksen er lett å oppbevare i skap og kjøleskap. Matboksen virker solid.

Matboksens holdbarhet: 4

I hvilken grad klarer matboksen å holde maten frisk når den ligger i skolesekken?

Matboksen inneholder ikke kjøleelement, så maten blir ikke avkjølt. Men takket være gode lokk opplever testerne likevel at maten holder seg frisk. Paprika, agurk og salat holder seg friskt og sprøtt til lunsjtider. Brødskiver kan bli litt tørre hvis man lager kvelden før, da det kan slippe inn luft i hovedrommet. Maten holder seg fint på plass.

Rengjøring : 4

Kan lokket tas av og vaskes for seg? Hvor mye plass tar den i oppvaskmaskinen?

Matboksen er stor, og lokket kan ikke tas av i vask, slik at den tar veldig mye plass i oppvaskmaskinen. Småboksene tar også mye plass og krever tid til å rengjøre. Ellers en matboksen hygienisk og grei å vaske.

Praktisk bruk for barnet: 3

Er den enkel å åpne/lukke selv, ligger pålegget fortsatt på brødskiva til lunsj, ligger boksen stødig på pulten mens barnet spiser, etc.

Lokket har en litt vanskelig "patent" som de minste barna ikke klarer å åpne. Den er også litt for stor til en skole-/barnehagesekk. Det trekker imidlertid opp at maten ligger fint på plass og at pålegget ikke faller av før lunsj.

Spesifikasjoner

Produsent
Pris 299,00
Produktbeskrivelse

Vår karakter

Marit Vebenstad, digitaljournalist

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!