Minecraft er det beste som har skjedd innen dataspill de siste ti årene. Det umåtelig kreative spillet har stimulert fantasien til tusenvis av barn og unge over hele verden som har skapt fantastiske verdener, bygninger, huler og konstruksjoner som de så har delt med andre over hele verden.

Mye av gleden med Minecraft er at man lager sine egne historier mens man spiller. Mange har likevel savnet en egen historiemodus i spillet, et eventyr med dialog og figurer og oppgaver man skal løse for å komme videre.

Eventyrspesialistene i Telltale Games har tatt ansvar: "Minecraft: Story Mode" er et frittstående spill der vi følger helten Jesse som sammen med vennene sine leter etter Stein-Ordenen - fem legendariske eventyrere.

Strengt regissert eventyr

Noe av det morsomme med Minecraft: Story Mode er at spillet tar Minecraft-kulturen på alvor.

Dette er ikke “ekte” Minecraft der man kan bygge hva man vil og gjøre hva man vil, men et nøye regissert eventyrspill der man stort sett følger manus, undersøker gjenstander, løser oppgaver og tar valg som får konsekvenser for historien.

Persongalleri, lokasjoner og omgivelser er alle fulle av referanser til kildematerialet og kulturen rundt Minecraft.

Fortelling som engasjerer 

Artig er det og at historien har alvorlige undertoner om vennskap. Gode historier i dataspill er mangelvare og Telltale Games leverer her en fortelling som engasjerer barna.

Såfremt voksne er med å spille. Spillet er fullt av dialog - og alt er selvsagt på engelsk.

Her hjemme har vi løst det ved at barna styrer og far oversetter. Det holder i massevis for å glede ungene som sluker historien om Jesse og vennene hans rått, og gleder seg masse til neste kapittel kommer ut.

I skrivende stund er nemlig tre av fem kapitler i spillet lansert. Man trenger kun å kjøpe første kapittel for å få de neste gratis.

Les hele saken

Spesifikasjoner

Produsent Telltale Games
Pris 329,00
Format Playstation 4, Playstation 3, Playstation Vita, Xbox One, Xbox 360, Wii U, Wii, PC
Alder 10+

Vår karakter

Marit Vebenstad, digitaljournalist

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!