Ingredienser: Glutenfri hvetestivelse, sukker, vegetabilsk fett (palme, raps, kokos), vann, sirup, modifisert mais- og tapiokastivelse, krydder (kanel, ingefær, kardemomme, nellik), fortykningsmiddel: johannesbrød-, guartarakernemel/-gummi, pektin og E466, syllumfrøskall, bakepulver: bikarbonat, emulgator: lecitin (raps) og E471 (vei.), salt, aroma.

Energi: 1580 kJ/375 kcal

Fett: 14 g

Mettet fett: 8,3 g

Karbohydrater: 60 g

Sukkerarter: 23 g

Kostfiber: 2,5 g

Protein: 0,5 g

Salt: 0,5 g

Kommentar fra produsenten: - Fria bruker miljøsertifisert palmeolje, etter RSPO (Round table on Sustainable Palm Oil) kriterier for bærekraftig produksjon. Palmeolje er i bruk i noen produkter, hvor dens egenskaper er vanskelige å erstatte. I pepperkakedeigen bidrar den til en smidig deig. Vi arbeider for å forbedre våre produkter, og har som mål å fase ut palmeolje når vi finner en god erstatning, sier Mona Vestengen hos Helios–Alma Norge AS.

Les hele saken

Spesifikasjoner

Produsent Helios-Alma
Pris 60 kroner

Konklusjon

Gluten- og melkefritt alternativ. Har testens høyeste innhold av fett og mettet fett, men til gjengjeld det laveste sukkerinnholdet. Høyt innhold av salt.

Deigen inneholder palmeolje, og blir derfor testens taper.

Vår karakter

Marit Vebenstad, digitaljournalist

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!