Kort sagt:

+ Ok hudtoner.


- Stemmer ikke med originalen.

- Grønt blir blått.

- Bildene kommer i rull.

– Hudtonene i disse bildene er ok. Bildene har derimot flere andre merkelige farger jeg ikke helt forstår meg på, sier Nordli.

Den grønne buksa på det ene bildet har blitt blå. I tillegg stemmer ikke landskapsbildet overens med originalen.

– Overgangen fra høylyset i landskapsbildet er ikke bra. Dette er en typisk billigløsning, sier Hannemann.

Det tok en del tid å bestille bilder her. Det kom opp at ”Java er blokkert for dette nettstedet”, og alternativ opplaster måtte tas i bruk.

Siden det er bommet såpass sterkt på grønnfargen, står Fotoknudsen til en sterk 2. 

Daglig leder for Fotoknudsen, Cecilie Gaustad, sier de vil gjennomgå interne rutiner og komme sterkere tilbake.

– Etter snart 60 år med fremkalling av bilder for det norske folk, beklager vi ovenfor våre kunder at vi ikke fikk full uttelling på denne testen. Fotoknudsen.no er markedsleder innen bildeprodukter på nett og fremkaller et titalls millioner bilder årlig, og vi er meget opptatt av å levere et godt produkt, sier Gaustad. 

Les hele saken

Gjengivelse og dynamisk omfang: 1

Likhet med orginalen. Er bildet gjengitt slik det ble sendt inn? Hvordan leverandøren har taklet detaljer, skygger og høylys?

Stemmer ikke overens på flere punkter. Det mest kritiske er at de grønne tonene er blå. Ellers er høylyset i bildet justert altfor høyt opp.

Hudtone: 3

Det kan være en utfordring å gjengi korrekt hudtone i bildet. Svært avgjørende hvis personen i bildet ser grå, rød eller blek ut.

Ok hudtoner som likevel ikke kan måle seg med vinneren.

Leveringstid og brukervennlighet på nettsiden:: 3

Pluss hvis bestillingen gikk kjapt og effektivt. Minus for treg side, få valgmuligheter, uforståelige ord og forstyrrende elementer.

Brukervennlig side med en rekke valgmuligheter. Likevel tar det en del tid å bestille bildene. Leveringstiden var på fem dager.

Spesifikasjoner

Produsent
Pris
Priseksempler 10x13-format: 1,49 per stk. 30x45-format: 49,00 kr. stk. Porto: 109,00 kr.

Konklusjon

Ok hudtoner, men andre fargetoner er løst dårlig.

Vår karakter

Marit Vebenstad, digitaljournalist

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!