Kaia Huuse snart tobarnsmamma

- Å bli mamma er helt fantastisk

Musiker Kaia Huuse blir snart tobarnsmor, og klarer knapt vente.

TOBARNSMAMMA: I slutten av februar venter Kaia Huuse og Jan Eggum en lillessøster til Bastian ( 3)

TOBARNSMAMMA: I slutten av februar venter Kaia Huuse og Jan Eggum en lillessøster til Bastian ( 3) Foto: FOTO: Geir Dokken

Publisert Oppdatert
MYSTERIUM: Kaia Huuse synes det er et mysterium at det kan vokse et liv inni henne.

MYSTERIUM: Kaia Huuse synes det er et mysterium at det kan vokse et liv inni henne. Foto: FOTO: Geir Dokken

Kaia Huuse

ALDER: 34 år

BOR: Frogner i Oslo

FAMILIE: Samboer med Jan Eggum. Mamma til Bastian 3 år og venter en liten pike i slutten av februar.

YRKE: Musiker. Kom med nytt album 12. januar, det sjette i rekken.

Jeg tenker ikke så mye på fødsel

I slutten av februar venter Kaia Huuse og samboer, den kjente visesangeren, Jan Eggum (57), sitt andre barn sammen.

- Det fødes jo hele tiden, men det er et ufattelig mysterium at det går an å ha et lite liv som vokser inne i denne badeballen, smiler Kaia og legger en kjærlig hånd på magen.

Dedikert mamma

- Det å bli mamma er noe helt fantastisk, og det har gjort meg til et mye bedre menneske. Jeg er rausere og mye mer empatisk enn tidligere. Man kan liksom identifisere seg med andre mennesker på en helt annen måte når man har fått barn.

Kaia og Jans felles førstefødte, Bastian, kom til verden for litt over tre år siden, og det var forelskelse ved første blikk.

- Jeg trodde ikke at det var mulig å bli så forelsket i et lite barn. Jeg var hundre prosent dedikert med en gang.

I tre år har Kaia viet det meste av tiden sin på å være mor, og hun har elsket det.

Følger magefølelsen

- Jeg har vært litt kvalm, men bortsett fra det har ikke graviditeten vært spesielt annerledes nå enn første gang. Jeg er vel kanskje litt mer fysisk sliten, men så har jeg jo ikke bare meg selv å tenke på heller. Da jeg var gravid med Bastian lå jeg på sofaen i ni måneder og bare gledet meg til å møte han. Jeg gleder meg vel så mye nå, men rekker ikke å tenke like mye på det.

Da Bastian kom til verden ble det foretatt et hastekeisersnitt. Også denne gangen skal Kaia ha keisersnitt, men nå er det hele planlagt.

- Jeg tenker ikke så mye på fødsel. Av medisinske årsaker er det anbefalt og planlagt at jeg skal ha keisersnitt, og det er helt greit.

Les også: Klarer Angelina ett snitt til?

Les også: Får for lite smertestillende

- Følger du "boka" når det gjelder barneoppdragelse?

- Jeg tror det er viktig å stole på sin egen magefølelse. Det er så mange råd der ute, at jeg har kuttet litt ut, og kjent på hva jeg selv føler er riktig, godt og trygt for mitt barn. I det store og hele stoler jeg på mine egne vurderinger. Jan og jeg er nok ganske like der, og vi er stort sett enige når det gjelder oppdragelse.

- Hva med Bastian, gleder han seg til babyen kommer?

- Vi snakker masse om den lille i magen, og enn så lenge viser han ingen tegn til sjalusi. Jeg håper å finne den gode balansen når det gjelder å fordele oppmerksomheten mellom dem. Det er jo en stor omveltning for et lite barn å få et søsken i hus. Men jeg bekymrer meg ikke, og tror dette kommer til å gå kjempebra.

- Hva med redebygging, er alt klart til den lille kommer?

- Når man har et barn fra før er det ikke så mye man trenger. Vi har egentlig ikke gjort de helt store innkjøpene, selv om det blir ei lita jente denne gangen. Vi har tenkt litt fram og tilbake på om vi skulle flytte ut av byen før babyen kommer, men vi har kommet fram til at vi trives så godt på Frogner. Der er vi i nærheten av alt, og det er deilig.

MOBILSANG: Kaia Husse synger inn sanger hun lager på mobilen mens hun er på trilletur.

MOBILSANG: Kaia Husse synger inn sanger hun lager på mobilen mens hun er på trilletur. Foto: FOTO: Geir Dokken

Ny plate

SMÅBARNSFORELDRE: Jan Eggum og kjæresten Kaia Huuse har fra før av sønnen Bastian (3) sammen.

SMÅBARNSFORELDRE: Jan Eggum og kjæresten Kaia Huuse har fra før av sønnen Bastian (3) sammen. Foto: Foto: Scanpix

12. januar slippes Kaias helt nye plate, Onsdag. Et tekstbasert album, som har opptatt mye av hennes tid det siste året. Kaia skriver nemlig alle tekster og all musikken selv.

Les også: Bli trebarnspappa som 57-åring

- Jeg er veldig opptatt av ord, og det er fascinerende å skrive om de innerste tanker, de tankene man ikke snakker om så ofte. Jeg har holdt på som artist i over ti år nå, og dette er min sjette plate i rekken. Inspirasjon henter jeg overalt og i alt. Ikke nødvendigvis i Bastian, men kanskje på tur med han. Ute på tur er det mye å hente.

- Har det å bli mor forandret deg som musiker?

- Jeg er en person som har bekymret meg for mange ting i perioder. Etter at jeg fikk barn har jeg fått en ro, og blitt mer harmonisk som menneske. Hvorvidt dette gjenspeiles i tekstene, vet jeg faktisk ikke. Men musikalsk er jeg blitt tvunget til å jobbe på en annen måte fordi tiden min disponeres helt annerledes nå. Før laget jeg alle melodier på piano. Nå er de laget i hodet på alle de utallige trilleturene jeg har gått for å få Bastian til å sove. Så synges de inn på mobilen etter hvert.

Les også: Ja, underlivet forandrer seg

- Hva er planene fremover, med nytt album og snart en liten baby?

- Jeg styrer min egen tid, og det er deilig. Når babyen kommer skal jeg ta det med ro, og jeg skal ikke jobbe noe særlig. Jeg pleier å gjøre mange konserter, men denne gangen kan jeg ikke det. Nå blir det først promotering av plata, deretter full fokus på familien. Jeg planla ikke å være hjemme med Bastian i tre år, men det bare ble sånn fordi jeg ELSKET det.

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning