5-åring syklet hjemmefra midt på natten for å besøke kjæresten sin

– Jeg lurer på hva det kan bli av en liten jente med et slikt initiativ allerede nå, sier politiet.

Foto: Illustrasjonbilde (Colourbox)
Publisert

(SIDE2): Midt på natten forlot en 5-årig jente huset sitt i Linköping, skriver Aftonbladet. Hun hadde fortalt det til moren sin på forhånd, at hun skulle sykle til kjæresten, som hun hadde møtt i barnehagen.

Syklet fire kilometer i regnet

Men gutten hun snakket om bor cirka en mil nord for Linköping, så moren trodde ikke at jenta mente det på alvor.

Der tok hun feil. 5-åringen hadde syklet hele fire kilometer før hun ble stoppet av politiet. Da var klokken 04.26, og politiet hadde fått melding fra en som hadde sett jenta sykle ensom gjennom mørket.

- Hun var glad og pigg, og fortalte hvor hun var på vei. Hun syntes ikke det var noe rart, forteller Ronnie Dahlqvist, vakthavende ved politiet i Östergötland.

Inviterte politiet i bursdag

Jenta ble kjørt hjem, og lovte politiet at hun aldri skulle rømme hjemmefra igjen. I tillegg inviterte hun politiet på sin 6-årsdag i juni. Dahlquist forteller at de absolutt skal stille opp med en patruljebil.

Til tross for at politiet ikke anbefaler 5-åringer å legge avgårde på natten alene, så er Dahlquist litt imponert over den lille jenta.

- Jeg lurer på hva det kan bli av en liten jente med et slikt initiativ allerede nå. Det er slike mennesker vi trenger i samfunnet, sier han.

LES OGSÅ:

Denne saken ble første gang publisert 06/04 2016.

Les også